Nieuws

Vlaamse ruimtevaartindustrie haalt omzet van 200 miljoen

Geplaatst op 09-05-2009 om 10u51 door Bert Carrein - 2380 keer gelezen
Nieuws

De Vlaamse ruimtevaartindustrie behaalt momenteel een omzet van 200 miljoen euro. Dat werd gezegd bij de officiële opening van de Vlaamse Ruimtevaartdagen van de Vlaamse Ruimtevaartindustriëlen (VRI) in Leuven. Op deze vijfde editie is de luchtvaartsector speciale gast. Er is ook bijzondere aandacht voor de nakende lancering van Frank De Winne en het Internationaal Jaar van de Sterrenkunde.

Toen de VRI in 1995 startte, waren er 11 leden, terwijl het er nu 34 zijn. Niet alleen het aantal leden steeg gestaag, maar ook de omzet en de terugkeer van de investeringen van de overheid naar de Vlaamse ruimtevaartindustrie.

Federaal wetenschapminister Sabine Laruelle benadrukte dat de expertise van de Belgische ruimtevaartbedrijven over de hele wereld wordt erkend. Onder meer met programma's als Exomars en het militaire 'aardobservatieprogramma' Musis' ligt de bal nu in het kamp van de industrie. De federale overheid zal erop toezien dat er een eerlijke terugkoppeling van de investeringen naar de bedrijven komt.

De twee volgende dagen is iedereen in de Brabanthal te Leuven(kosteloos) welkom van 10 tot 18 uur. Een hoogtepunt is zondag een radiocontact met astronaut Michael Barrat in het ISS.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Proton raket met giftige brandstof neergestort
Lees ook: Ruimtesonde Hayabusa met twee halve benen op weg
Lees ook: Primitieve ruimtelift met succes getest
Lees ook: Belgisch experiment de ruimte in
Lees ook: Endeavour komt terug naar huis
Lees ook: Lancering Goce-satelliet ten vroegste in februari

Bekijk alle berichten uit deze categorie.