Nieuws

Atlantis draait dag langer om de aarde

Geplaatst op 22-05-2009 om 20u20 door Bert Carrein - 1640 keer gelezen
Nieuws

De voor vandaag voorziene landing van het ruimteveer Atlantis is met een dag uitgesteld vanwege het slechte weer op het Kennedy Space Center (KSC) in Florida, zo heeft de NASA bekendgemaakt.

Het ruimteveer zou om 16.00 uur Belgische tijd een eerste mogelijkheid hebben om te landen. Maar het weer was te slecht. Ook de tweede landingsmogelijkheid om 17.39 uur Belgische tijd zal door het slechte weer niet lukken.

Er zijn morgen twee landingsmogelijkheden in Florida: om 15.16 en 16.54 uur Belgische tijd. De NASA is ook van plan de alternatieve landingsplaats, de Edwards Luchtmachtbasis in Californië, te activeren. Daar kan de shuttle om 16.46 en 18.24 uur Belgische tijd neerstrijken.

Gezien de NASA de Atlantis ten laatste zondag beneden wil hebben, wordt indien nodig die dag ook de basis White Sands in de staat New Mexico in gereedheid gebracht. Daar zijn er landingsmogelijkheden om 16.04 en 17.42 uur Belgische tijd. De eerste optie blijft evenwel het KSC, om 16.10 of 17.48 uur Belgische tijd. De tweede optie is Californië om 16.01 of 17.39 uur Belgische tijd.

De op 11 mei gelanceerde ruimtependel is op terugweg van de Hubble Ruimtetelescoop die met veel succes zijn vijfde en laatste opknapbeurt heeft gekregen.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Twaalf mei vertrekt Atlantis
Lees ook: Zorgt fietsongeval voor uitstel Discovery?
Lees ook: Endeavour wordt op 13 juni naar ISS gelanceerd
Lees ook: Atlantis zal dit jaar niet vertrekken
Lees ook: Lancering Discovery nogmaals uitgesteld
Lees ook: NASA bereidt extra shuttlevlucht voor

Bekijk alle berichten uit deze categorie.