Nieuws

Atlantis draait dag langer om de aarde

Geplaatst op 22-05-2009 om 20u20 door Bert Carrein - 1550 keer gelezen
Nieuws

De voor vandaag voorziene landing van het ruimteveer Atlantis is met een dag uitgesteld vanwege het slechte weer op het Kennedy Space Center (KSC) in Florida, zo heeft de NASA bekendgemaakt.

Het ruimteveer zou om 16.00 uur Belgische tijd een eerste mogelijkheid hebben om te landen. Maar het weer was te slecht. Ook de tweede landingsmogelijkheid om 17.39 uur Belgische tijd zal door het slechte weer niet lukken.

Er zijn morgen twee landingsmogelijkheden in Florida: om 15.16 en 16.54 uur Belgische tijd. De NASA is ook van plan de alternatieve landingsplaats, de Edwards Luchtmachtbasis in Californië, te activeren. Daar kan de shuttle om 16.46 en 18.24 uur Belgische tijd neerstrijken.

Gezien de NASA de Atlantis ten laatste zondag beneden wil hebben, wordt indien nodig die dag ook de basis White Sands in de staat New Mexico in gereedheid gebracht. Daar zijn er landingsmogelijkheden om 16.04 en 17.42 uur Belgische tijd. De eerste optie blijft evenwel het KSC, om 16.10 of 17.48 uur Belgische tijd. De tweede optie is Californië om 16.01 of 17.39 uur Belgische tijd.

De op 11 mei gelanceerde ruimtependel is op terugweg van de Hubble Ruimtetelescoop die met veel succes zijn vijfde en laatste opknapbeurt heeft gekregen.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: NASA perplex over brokstuk dat Endeavour raakte
Lees ook: Schade aan lanceerplatform Atlantis
Lees ook: Discovery krijgt toch nog een kans
Lees ook: Discovery afgekoppeld van ISS
Lees ook: Discovery op weg naar huis
Lees ook: Atlas lanceert succesvol communicatiesatelliet

Bekijk alle berichten uit deze categorie.