Nieuws

Mensen uit de ruimte veranderen drastisch

Geplaatst op 19-07-2009 om 12u02 door Bert Carrein - 5609 keer gelezen
Nieuws

Als astronauten in de toekomst enkele jaren of zelfs generaties lang in de ruimte zullen verblijven, verandert hun uiterlijk drastisch. Dat heeft een Britse wetenschapper voorspeld tijdens een lezing. Volgens astrobioloog Lewis Dartnell van het University College in Londen is er tijdens een lang verblijf in de ruimte geen noodzaak voor het menselijk lichaam om te bewegen of warm te blijven.

Botten en spieren zullen onderontwikkeld raken door het gebrek aan zwaartekracht. Ook zal het lichaam waarschijnlijk veel vocht vasthouden, waardoor mensen opgezwollen gezichten krijgen. De wetenschapper deed zijn voorspellingen op het Cheltenham Science Festival. Zijn conclusie is dat astronauten door lange ruimtereizen zullen veranderen in mensen met een klein, dik en lelijk uiterlijk.

“Omdat je geen moeite hoeft te doen om je te bewegen bij afwezigheid van zwaartekracht en omdat de temperatuur in onze ruimteverblijven nooit te hoog of te laag zal zijn, zullen toekomstige ruimtebewoners waarschijnlijk behoorlijk mollig worden”, aldus Dartnell in de Britse krant The Daily Telegraph. “Door de microzwaartekracht zal er ook vochtophoping ontstaan in de schedel", zegt hij. "Daardoor zal het hoofd van de ruimtereizigers opzwellen en buitenproportioneel groot lijken.”

Dartnell gelooft dat de lichaamsbeharing van ruimtebewoners volledig zal verdwijnen, omdat het menselijk lijf in ruimtepakken of ruimteverblijven niet hoeft te worden beschermd tegen kou. “Er is geen haar meer nodig om het hoofd te isoleren en wenkbrauwen worden overbodig omdat we geen last meer zullen hebben van stof. De mens van de toekomst wordt dus mogelijk helemaal kaal.”

Bron: The Guidestar: http://www.astro-event-group.be (Dennis Rijnvis)

Gerelateerde berichten

Lees ook: NASA recruteert soulzangeres Mary J. Blise
Lees ook: ESA en Roscosmos bouwen samen bemand ruimtetuig
Lees ook: Dimitry Mestiaen wint ruimtereis
Lees ook: Stardust ruimtemissie
Lees ook: Atlantis komt nog niet naar huis
Lees ook: Eerst Zuid-Koreaanse astronaut

Bekijk alle berichten uit deze categorie.