Nieuws

Wat gebeurt er nu in 2012?

Geplaatst op 11-08-2009 om 12u47 door Bert Carrein - 58433 keer gelezen
Nieuws

In december 2012, wanneer een cyclus op de Mayakalender ten einde loopt, zal de wereld eindigen. Dat verzekeren groepen die zich op de precolumbiaanse berekeningen baseren. Archeoloog-astronoom Stanislaw Iwaniszewski wil de bewering via wetenschap en onderwijs ontkrachten.

De Pool Stanislaw Iwaniszewski doceert in Mexico aan de Nationale School voor Antropologie en Geschiedenis. Hij coördineert een Unesco-project dat alle Amerikaanse archeologische sites met hoge astronomische waarde in kaart wil brengen en verkeerde interpretaties van de precolumbiaanse berekeningen de wereld uit wil helpen. Een van die verkeerde interpretaties vindt men bij esoterische groepen die zich sterk laten inspireren door de oude Mayacultuur, zegt Iwaniszewski.

Op de kalender van de Maya’s, loopt een cyclus die in 3114 voor Christus begon, ten einde tussen 21 en 23 december 2012. De verwachting is dat honderden mensen daarvoor naar de oude Mayasites in Mexico zullen reizen. Ten onrechte, zegt Stanislaw Iwaniszewski. “Er komt dan helemaal geen einde aan de wereld, alleen aan een cyclus. De Maya’s hadden cycli van ongeveer 5125 jaar, en als zo’n cyclus afloopt, begint een nieuwe. Dat is wat er eind 2012 zal gebeuren.”

Bron: The Guidestar: http://www.astro-event-group.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Nieuwe ijstijd dreigt
Lees ook: 2008 wordt weer warm
Lees ook: Het HDO waterisotoop in de aardatmosfeer
Lees ook: Verband tussen magnetisch veld en klimaat?
Lees ook: Europa bij Nacht
Lees ook: De lente-equinox

Bekijk alle berichten uit deze categorie.