Nieuws

ISS status report SS07-14

Geplaatst op 26-03-2007 om 20u04 door Bert Carrein - 1327 keer gelezen
Nieuws

De bemanning van het ISS, expeditie 14, heeft deze week een aantal wetenschappelijke experimenten uitgevoerd en de bandbreedte van het computernetwerk opgevoerd.

Commandant Lopez - Alegria en vluchtingenieur Williams hebben testen uitgevoerd die belangrijk zijn voor lange ruimtevluchten zoals een terugkeer naar de Maan of een missie naar Mars. Er werden testen uitgevoerd rond het opnemen van kosmische straling en het verwerken van voedingsstoffen in de ruimte.

Russische collega Tyurin heeft ook drie eigen experimenten uitgevoerd rond kosmische straling en achtergrondstraling, eveneens met het oog op lange vluchten in de ruimte.

Het laptop netwerk werd uitgebreid en de bandbreedte vertienvoudigd. De laptops kunnen nu over een ethernet router met kabel of draadloos verbonden worden. Voorts werd de Progress 23 cargomodule verder voorbereid om afgestoten te worden op 27 maart, vol met afval.

Volgende donderdag wordt nog de Soyuz TMA-9 module verhuisd van de aardgerichte sluis op Zarya naar de achterste sluis op de Zvezda service module, dit om de komst voor te bereiden van de Soyuz TMA-10 met de Expedition 15 bemanning. De Amerikaanse ruimtetoerist Charles Simonyi maakt deel uit van deze crew die op 7 april vertrekt.

Bron: Urania

Gerelateerde berichten

Lees ook: Activiteiten in het ISS
Lees ook: Ruimtestation ISS in problemen?
Lees ook: Onbemande cargo naar ISS gelanceerd
Lees ook: Astronauten moeten herstellingswerken uitvoeren
Lees ook: Rusland legt nieuwe bemanning ISS vast
Lees ook: Twee ruimtewandeling geen compleet succes

Bekijk alle berichten uit deze categorie.