Nieuws

ISS status report SS07-14

Geplaatst op 26-03-2007 om 20u04 door Bert Carrein - 1268 keer gelezen
Nieuws

De bemanning van het ISS, expeditie 14, heeft deze week een aantal wetenschappelijke experimenten uitgevoerd en de bandbreedte van het computernetwerk opgevoerd.

Commandant Lopez - Alegria en vluchtingenieur Williams hebben testen uitgevoerd die belangrijk zijn voor lange ruimtevluchten zoals een terugkeer naar de Maan of een missie naar Mars. Er werden testen uitgevoerd rond het opnemen van kosmische straling en het verwerken van voedingsstoffen in de ruimte.

Russische collega Tyurin heeft ook drie eigen experimenten uitgevoerd rond kosmische straling en achtergrondstraling, eveneens met het oog op lange vluchten in de ruimte.

Het laptop netwerk werd uitgebreid en de bandbreedte vertienvoudigd. De laptops kunnen nu over een ethernet router met kabel of draadloos verbonden worden. Voorts werd de Progress 23 cargomodule verder voorbereid om afgestoten te worden op 27 maart, vol met afval.

Volgende donderdag wordt nog de Soyuz TMA-9 module verhuisd van de aardgerichte sluis op Zarya naar de achterste sluis op de Zvezda service module, dit om de komst voor te bereiden van de Soyuz TMA-10 met de Expedition 15 bemanning. De Amerikaanse ruimtetoerist Charles Simonyi maakt deel uit van deze crew die op 7 april vertrekt.

Bron: Urania

Gerelateerde berichten

Lees ook: UCB stuurt muizen mee op laatste missie Atlantis
Lees ook: Baan ISS succesvol verhoogd
Lees ook: Technische problemen bij ISS
Lees ook: Zuurstofvoorziening in ISS
Lees ook: Bemanning ISS moest schuilen voor afval
Lees ook: Discovery komt aan bij ISS

Bekijk alle berichten uit deze categorie.