Nieuws

Internationaal jaar van de Sterrenkunde: Galilean Nights

Geplaatst op 13-10-2009 om 10u00 door Bert Carrein - 1238 keer gelezen
Nieuws

Het Internationaal jaar van de Sterrenkunde beleeft van 22 tot en met 24 oktober een nieuw hoogtepunt: Galilean Nights. Wereldwijd worden er kijkavonden georganiseerd om het publiek te laten genieten van de sterrenhemel. De telescopen zullen vooral gericht worden op de objecten die Galileo 400 jaar geleden zag: Jupiter en de maan. Galilean Nights biedt amateur-astrofotografen de kans mee te doen met een internationale fotowedstrijd.

Wie maakt de mooiste foto van een Galileo-object? Er zijn twee categorieën: camera zonder telescoop en foto's waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine telescoop. Foto's kunnen worden ingezonden tot eind november. Galilean Nights is een opvolger van het succesvolle evenement '100 Uur van de Sterrenkunde', dat begin april plaatsvond. De website Galilean Nights geeft een overzicht van alle activiteiten. Iedereen die tussen 22 en 24 oktober een activiteit organiseert kan dat op deze website registeren.

Op de website staat ook meer informatie over de fotowedstrijd en het organiseren van een kijkavond. Nederland doet mee aan Galilean Nights met de Nacht van de Nacht. Op zaterdag 24 oktober wordt dit evenement voor de vijfde maal georganiseerd. Duizenden lichten gaan uit en er zijn nachtactiviteiten voor publiek in alle provincies. In het kader van de Galilean Nights zijn er dit jaar veel activiteiten met een astronomisch tintje.

http://www.galileannights.org/index.htm

Bron: The Guidestar: http://www.astro-event-group.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Unie zonder visie
Lees ook: Microben in gewichtloosheid
Lees ook: Exposities in Sonnenborgh
Lees ook: Het Internationaal Jaar van de Sterrenkunde in België
Lees ook: Frank Shu ontvangt sterrenkundige onderscheiding
Lees ook: Leidse astronoom Spinozapremie-winnaar

Bekijk alle berichten uit deze categorie.