Nieuws

NASA vindt 'overtuigend bewijs’ van leven op Mars

Geplaatst op 02-12-2009 om 13u07 door Bert Carrein - 3463 keer gelezen
Nieuws

De Nasa heeft het meest overtuigende bewijs tot nu toe gevonden dat er ooit (bacterieel) leven op Mars bestaan heeft. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft een meteoriet die 13.000 jaar geleden op Antarctica insloeg opnieuw onderzocht, en vond microscopische, kristalachtige structuren die zo goed als zeker gefossiliseerde bacteriën zijn vergelijkbaar met die op Aarde.

Volgens David McKay, topwetenschapper bij Nasa, is er de laatste tien jaar steeds meer bewijsmateriaal van leven op Mars. "Zo zijn er veel aanwijzingen dat er vroeger rivieren, meren en zelfs hele oceanen op Mars waren. Verder zijn er ook aanwijzingen dat er ook nu nog water aan het Marsoppervlak te vinden is.

In 1996 stelden Mackay en anderen al dat microfossielen in de meteoriet het bewijs leverden van leven, maar volgens sceptici waren de structuren gevormd door een chemisch proces en waren ze dus niet biologisch. Nieuwe, meer geavanceerde tests moeten nu bewijzen dat de meteoriet wel degelijk Mars-leven mee naar de Aarde heeft gebracht. "We voelen ons eindelijk in het gelijk gesteld", zegt McKay.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Europese Mars Conferentie voor het eerst in België
Lees ook: Reizen naar Mars in 37 dagen?
Lees ook: Mensen op Mars tegen 2037
Lees ook: Schommelingen zorgen voor ijstijden op Mars
Lees ook: Week 2: Leven op Mars? (deel 1)
Lees ook: Simulatie Marsvlucht van anderhalf jaar in Moskou

Bekijk alle berichten uit deze categorie.