Nieuws

(Vergeten?) Registreren

NASA laat prijzen shuttles zakken

Geplaatst op 18-01-2010 om 08u19 door Bert Carrein - 1104 keer gelezen
Nieuws

De NASA heeft het prijskaartje voor zijn overblijvende shuttles laten zakken, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau zelf meegedeeld.

In principe neemt de NASA eind dit jaar de Discovery, Atlantis en Endeavour uit de vaart. Dit was beslist als nawee van het dodelijke ongeluk met het ruimteveer Columbia op 1 februari 2003.

Terwijl nog aan een nieuw lanceersysteem werd en wordt gewerkt, besliste de NASA in december 2008 de drie resterende ruimtetuigen te verkopen aan musea of andere educatieve instellingen. Zo gaat de Discovery naar het Smithsonian Lucht- en Ruimtevaartmuseum in Washington. De andere twee staan nog in de etalage.

Aanvankelijk vroeg de NASA 42 miljoen dollar om de ruimtependels aan de geïnteresseerden te bezorgen. Nu is die prijs naar 28 miljoen dollar omlaag geschroefd.

Geïnteresseerden moeten zich voor 19 februari kenbaar maken. Wie ze toegewezen krijgt, ontvangt de Atlantis of de Endeavour ten laatste in juli 2011.

De Endeavour staat op dit moment op het lanceerplatform op Cape Canaveral, om op 7 februari naar het Internationaal Ruimtestation ISS te vertrekken. Het is de vijfde laatste shuttlemissie.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: NASA hoopt spaceshuttle tot 2015 in dienst te houden
Lees ook: Externe tank Atlantis volledig gevuld (Update)
Lees ook: Discovery veilig geland op Cape Canaveral
Lees ook: Lancering Discovery uitgesteld wegens waterstoflek
Lees ook: Spaceshuttles langer in dienst?
Lees ook: NASA wil shuttles in de vitrine zetten

Bekijk alle berichten uit deze categorie.

Er hebben 0 mensen een reactie achtergelaten