Nieuws

Belgische ploeg neemt deel aan gesimuleerde Marsmissie in Utah

Geplaatst op 03-02-2010 om 18u23 door Bert Carrein - 153639 keer gelezen
Nieuws

Een volledig Belgische ploeg voert van 6 tot 22 februari een gesimuleerde Marsmissie uit aan boord van het 'Mars Desert Research Station' in de woestijn in het zuiden van de Amerikaanse staat Utah. Drie Vlamingen en drie Walen sluiten zich vrijwillig op in een habitat van twee verdiepingen, met een doorsnede van acht meter, volledig afgesneden van de buitenwereld. Uitjes gebeuren enkel in ruimtepakken.

Het is voor het eerst dat een volledig Belgische ploeg aan een dergelijk experiment deelneemt. De uitverkorenen zijn Nancy Vermeulen uit Antwerpen, Nicky De Munster uit Waregem, Arjan Van der Star uit Lanaken en de Walen Pierre-Emmanuel Paulis, Nora Martiny en Margaux Hoang.

De expeditie wordt volledig gefinancierd door de Nationale Loterij. De doelstellingen zijn zowel wetenschappelijk als pedagogisch. De experimenten situeren zich op verschillende wetenschappelijke domeinen, zoals biologie, geologie, hydrografie, weerkunde, aardrijkskunde, zonne-energie, composteren, het beschermen van de omgeving en het recycleren van water. Er zijn contacten met Belgische scholen voorzien. De missie is te volgen op www.marssociety.be.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Enorme duinen op Mars verplaatsen zich
Lees ook: Wijdvertakte geul op Mars gevolg van lava
Lees ook: Phobos, de gedoemde maan van Mars
Lees ook: Vloeibaar (zout) water op Mars?
Lees ook: Dawn vliegt lang Mars
Lees ook: Het uitzicht richting Husband Heuvel op Mars

Bekijk alle berichten uit deze categorie.