Nieuws

Atlantis komt nog niet naar huis

Geplaatst op 22-06-2007 om 09u57 door Bert Carrein - 1896 keer gelezen
Nieuws

Wegens het slechte weer boven Florida heeft de NASA beide landingspogingen op donderdag afgelast. De eerstvolgende is vrijdag om 20h15 (burn om 19h14), de volgende om 21h51 (burn om 20h50). Indien beide dalingen naar Kennedy Space Center opnieuw onmogelijk blijken, zijn er ook opportuniteiten om te landen op Edwards Air Force Base (Californië), dit om 23h21 en 0h56 (met respectieve burns om 22h19 en 23h55). De NASA landt echter liever in Florida, omdat het terugbrengen van de Shuttle van de andere kant van het land duur en omslachtig is. Indien morgen niets lukt, zijn er zaterdag opnieuw mogelijkheden.

Update 19h40: de tweede poging is zopas ook afgelast.

Update 18h50: de eerste poging is afgeblazen wegens een ongunstige weersvoorspelling voor Kennedy Space Center. De tweede kans blijft nog overeind. Moest die ook niet benut kunnen worden, zijn er morgen landingsmogelijkheden in zowel Florida als Californië.

Als alles goed gaat landt Space Shuttle Atlantis vanavond in Florida. De eerste landingsmogelijkheid is om 19h55 (met deorbit burn om 18h50), de tweede om 21h30 (met een burn om 20h25). Later op de dag worden in de buurt van het Kennedy Space Center onweerswolken verwacht, wat eventueel uitstel zou kunnen veroorzaken. Vandaag zijn er geen alternatieve landingsplaatsen voorzien.

Bron: Urania

Gerelateerde berichten

Lees ook: lancering Rockot met Europese GOCE uitgesteld
Lees ook: Superraket Delta-IV met spionagesatelliet gelanceerd
Lees ook: Opvolger Spaceshuttle staat er niet goed voor
Lees ook: Zuid-Koreaanse astronaute was bang tijdens terugkeer
Lees ook: India wil naar Mars
Lees ook: Commerciële bedrijven bevoorraden ISS

Bekijk alle berichten uit deze categorie.