Nieuws

Aswolk brengt landing spaceshuttle niet in gevaar

Geplaatst op 18-04-2010 om 17u27 door Bert Carrein - 1933 keer gelezen
Nieuws

De aswolk van de op IJsland uitgebroken vulkaan vormt geen bedreiging voor de landing van het Amerikaanse ruimteveer Discovery. De Discovery moet morgen om 14.51 uur Belgische tijd landen op het Kennedy Space Centre in Florida na een geslaagde logistieke en onderhoudsvlucht naar het Internationaal Ruimtestation ISS.

Wanneer de shuttle de atmosfeer weer induikt, zal het ruimteveer over het noorden van de Stille Oceaan vliegen. De koers leidt dan over Noord-Amerika vooraleer in Florida neer te strijken waar de lancering op 5 april heeft plaatsgevonden.

Indien de Discovery de eerste landingsmogelijkheid niet haalt, is er een tweede om 16.26 uur Belgische tijd. De reservelandingsplaatsen in Californië en Nieuw-Mexico worden niet geactiveerd. Indien de landing wordt afgeblazen is er dinsdag een landingsmogelijkheid in Florida om 13.33 en 15.08 uur Belgische tijd. Op de luchtmachtbasis Edwards in Californië kan het ruimteveer dinsdag neerstrijken omstreeks 15.00, 16.36 en 18.11 uur Belgische tijd, aldus de NASA.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Volg lancering laatste ruimtereis Endeavour live op desterren.net! (updates)
Lees ook: Externe tank Atlantis volledig gevuld (Update)
Lees ook: Landing Discovery afgeblazen
Lees ook: Spaceshuttle Discovery vertrekt naar huis
Lees ook: Geen problemen met vleugels Discovery
Lees ook: Aftelklok Atlantis terug gestart

Bekijk alle berichten uit deze categorie.