Nieuws

Discovery veilig geland op Cape Canaveral

Geplaatst op 20-04-2010 om 20u36 door Bert Carrein - 1858 keer gelezen
Nieuws

Het Amerikaanse ruimteveer Discovery is vandaag met zijn zeven opvarenden veilig op het Kennedy Space Center in Florida geland na een bevoorradings- en onderhoudsmissie naar het Internationaal Ruimtestation ISS, zo was rechtstreeks op NASA TV te zien.

De shuttle streek om 15.08 uur Belgische tijd neer, nadat een eerste landingsmogelijkheid was afgeblazen vanwege te ongunstig weer. De missie heeft 15 dagen 2 uur 47 minuten geduurd, goed voor 238 baantjes rondom onze planeet.

Het betrof de vierde laatste shuttlemissie, die startte op 5 april op Cape Canaveral. In totaal zijn er al 131 missies geweest. Twee ruimteveren vergingen, met veertien doden als gevolg. Er is 74 keer in Florida geland.

De Discovery hing 10 dagen, 5 uur en 8 minuten aan het ISS. Tijdens drie ruimtewandelingen hebben twee astronauten niet zonder moeite een ammoniaktank voor het koelingsysteem van de spacemeccano omgewisseld. Er heeft geen bemanningsruil plaatsgevonden.

De Discovery kampte met een uitgevallen Ku-band antenne, waardoor de shuttle een eerste dag langer boven moest blijven. Er kwam nog een dag bij omdat de weergoden gisteren niet wilden meewerken voor een landing in Florida.

De volgende shuttlemissie, van de Atlantis naar het ISS, is voor 14 mei gepland.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Lancering van Endeavour op 11 maart
Lees ook: Discovery gelanceerd!
Lees ook: Discovery maakt zich op voor reis naar ISS
Lees ook: Bekijk vandaag de allerlaatste Atlantis-lancering live!
Lees ook: Externe tank Atlantis volledig gevuld (Update)
Lees ook: Vanavond vertrekt Discovery niet

Bekijk alle berichten uit deze categorie.