Nieuws

Simulatie Marsvlucht van anderhalf jaar in Moskou

Geplaatst op 04-06-2010 om 10u38 door Bert Carrein - 3497 keer gelezen
Nieuws

In een loods bij Moskou werd vanaf gisteren een reis naar de planeet Mars nagebootst. Drie Russen, een Italiaan, een Fransman en een Chinees laten zich voor het experiment Mars500 anderhalf jaar lang opsluiten.

De proefkonijnen worden 520 dagen aaneen volledig afgesloten. Hun enige contact met de buitenwereld is de vluchtleiding. Er is een internetverbinding om informatie door te geven aan de onderzoekers, maar die heeft een vertraging van 20 minuten, zoals bij een echte reis naar Mars. De wetenschappers willen er zo achter komen hoe lichaam en geest zich houden tijdens een lange periode van afzondering en stress in een kleine ruimte.

De zes bemanningsleden 'reizen' eerst in 250 dagen naar Mars. Drie van hen verkennen vervolgens dertig dagen lang het oppervlak. In de resterende 240 dagen keert de bemanning terug naar de aarde. Vorig jaar werd een vergelijkbaar experiment uitgevoerd, maar dat duurde 105 dagen.

astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuwsastronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuwsastronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Europese bemanning MARS 500 in ESTEC
Lees ook: Gezocht: leven
Lees ook: Schommelingen zorgen voor ijstijden op Mars
Lees ook: Toch weer hoop op organische moleculen in Mars' bodem
Lees ook: Belgische Umicore opnieuw op Mars
Lees ook: Europese Mars Conferentie voor het eerst in België

Bekijk alle berichten uit deze categorie.