Nieuws

NASA start nieuwe zonnemissie

Geplaatst op 17-09-2010 om 11u00 door Bert Carrein - 3619 keer gelezen
Nieuws

De Nasa plant een nieuwe missie met als doel de Zon van dichterbij te bestuderen. De ruimtevaartorganisatie zal daarbij gebruik maken van een sonde, die tegen 2018 wordt gelanceerd. Het ruimtetuig, dat even groot is als een auto en naar de naam "Solar Probe Plus" luistert, zal naar de atmosfeer van de zon vliegen, op ongeveer 6,4 miljoen kilometer afstand, om er wetenschappelijke observaties uit te voeren.

De experimenten van Solar Probe Plus moeten een antwoord bieden op twee sleutelvragen: waarom de atmosfeer van de zon warmer is dan haar zichtbare oppervlakte en wat de zonnewind drijft die de Aarde en het zonnestelsel raakt, legde de directeur van het heliofysisch departement van de Nasa uit.

Om te Zon zo dicht te kunnen benaderen, zal de sonde uitgerust zijn met een bescherming die uit een nieuw soort materiaal zal bestaan, die samengesteld is uit carbon, dat bestand zal moeten zijn met temperaturen van boven de 1.400 graden celsius, alsook sterke stralingen, luidt het in een mededeling van de Nasa.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Het butterfly-effect
Lees ook: Grote zonne-uitbarsting
Lees ook: Zonnesonde op 1 juli buiten dienst
Lees ook: Russische Corona-Foton missie zal de zon onderzoeken
Lees ook: Toestand van SOHO verzekerd
Lees ook: Missie van Ulysses toch nog niet voorbij

Bekijk alle berichten uit deze categorie.