Nieuws

Rusland gaat hotel in de ruimte bouwen

Geplaatst op 02-10-2010 om 13u57 door Bert Carrein - 2117 keer gelezen
Nieuws

Een comfortabel hotel voor ruimtetoeristen dat begin 2016 opent. Dat ambitieuze plan van het Russische bedrijf Orbital Technologies werd aangekondigd door Sergueï Kostenko, directeur van de initiatiefnemende maatschappij.

"De eerste module van het ruimtehotel kan misschien in 2012-2013 klaar zijn. De uitzetting in de ruimte is voor eind 2015 of begin 2016", verklaarde Kostenko aan het Russische persagentschap RIA-Novosti.

Die eerste module zal een volume van 20 kubieke meter hebben, voorzien zijn van vier cabines en tot zeven personen kunnen huisvesten. Russische Soyoes-raketten zullen de toeristen naar het hotel brengen, dat de naam Commercieel Ruimtevaartstation (CSS) zal dragen. De voeding zal via Progress cargovessels aangevoerd worden.

"Het interieur van het CSS zal in niets gelijken op dat van het ISS: het hotel moet comfortabel zijn. De bezoeker zal er de Aarde kunnen observeren door grote patrijspoorten", aldus Kostenko nog.

Het project is ontwikkeld in samenwerking met de Russische ruimtevaartconstructeur Energia en zal gefinancierd worden door Russische en Amerikaanse investeerders. Een exacte kostprijs is niet bekend. "Een zaak van honderden miljoenen dollars", gaf Kostenko mee.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Onbemande Russische cargo wordt nieuw ruimtelab
Lees ook: Slecht weer teistert Russische ruimtevaart
Lees ook: Ex-collega De Winne op 12 oktober de ruimte in
Lees ook: Geen nieuw onderzoek naar dood Joeri Gagarin
Lees ook: Energija wil nieuwe spaceshuttle bouwen
Lees ook: Ruimteschip met kernreactor?

Bekijk alle berichten uit deze categorie.