Nieuws

NASA heeft nieuws over buitenaards leven

Geplaatst op 03-12-2010 om 16u25 door Bert Carrein - 21053 keer gelezen
Nieuws

De zogenaamde alien-believers - mensen die overtuigd zijn van het bestaan van buitenaards leven - gaan compleet uit hun dak. Reden daarvoor is dat de NASA heeft bekendgemaakt nieuws over buitenaardse wezens te hebben.

De ruimtevaartorganisatie kondigde deze week een mediacongres aan om "een astrobiologische vondst te bespreken, die invloed zal hebben op de zoektocht naar bewijs voor buitenaards leven". Nou, meer hebben 'believers' niet nodig om in een buitengewone extase te geraken.

Astrobiologie is, zo meldt NASA, "de studie van de oorsprong, de evolutie, de verspreiding en de toekomst van leven in het universum". Het congres zal plaatsvinden in de hoofdkantoren van NASA in Washington nu donderdag. De aankondiging geeft, uiteraard, aanleiding tot heel wat speculatie op het net.

Gawker titelde: "Ontdekte NASA leven op een van de manen van Saturnus?" PC World ging zelfs voor: "Zijn de aliens op komst?" Maar Discover temperde dan weer de verwachtingen enigszins door te stellen dat het niet erg aannemelijk is dat NASA bewijzen voor buitenaards leven heeft ontdekt.

"Dat is niet uit te sluiten, maar echt wel onwaarschijnlijk", schreef reporter Phil Plait, die tien jaar aan de Hubble Space Telescoop werkte. "Dat zouden ze niet op deze manier wereldkundig maken. Dat zou veel discreter aangepakt worden." Volgens Plait is het aannemelijker dat NASA een locatie ontdekte waar dat leven wel mogelijk is, maar nog niet bewezen.

"De deelnemende wetenschappers zijn niet van de minste, met onder meer astrobiologen en geologen die Mars en Titan bestuderen", zegt Plait. "Heel waarschijnlijk zal het gaan over de condities op een of andere maan of planeet waar leven mogelijk is." Nog even afwachten...

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: De bouwstenen van het leven
Lees ook: Een nieuwe Drake-formule
Lees ook: Stofschijf rond ster vertoont organische moleculen
Lees ook: Aminozuren in deeltjes van komeet Wild 2
Lees ook: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"
Lees ook: Gaf 'nieuwe Aarde' al twee jaar geleden teken van leven?

Bekijk alle berichten uit deze categorie.