Nieuws

Discovery vertrekt niet voor 24 februari naar ISS

Geplaatst op 12-01-2011 om 20u11 door Bert Carrein - 1414 keer gelezen
Nieuws

Terwijl ingenieurs menen de grondoorzaak te hebben gevonden voor de scheurtjes in het metalen omhulsel van de externe brandstoftank van het ruimteveer Discovery, heeft de NASA dinsdag (plaatselijke tijd) laten weten dat de voorlaatste shuttlevlucht niet voor 24 februari zal vertrekken.

Nadat na reeds herhaaldelijk uitstel het veer op 5 november op het laatste nippertje niet was kunnen opstijgen vanwege een verdacht waterstoflek en nadat scheurtjes waren gevonden in de oranje tank, vertoeft de Discovery momenteel in het enorme assemblagebouw (VAB) op Cape Canaveral in Florida. Deskundigen denken eindelijk te hebben gevonden wat de scheurtjes heeft veroorzaakt en menen eveneens met enkele eenvoudige wijzigingen het probleem voor eens en voor altijd uit de wereld te kunnen helpen.

In ieder geval vertrekt de Discovery niet voor 24 februari naar het Internationaal Ruimtestation ISS. Een precieze datum heeft de NASA naar eigen zeggen nog niet in gedachten, want de start hangt ook af van het andere verkeer naar het ISS. Zo moet in principe op 15 februari een Europese Ariane-5 draagraket de tweede Europese cargo naar het complex slingeren.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Aftellen lancering Atlantis begonnen (Update: uitstel dreigt)
Lees ook: Discovery veilig geland op Cape Canaveral
Lees ook: Discovery krijgt toch nog een kans
Lees ook: Ruimteveer Discovery eindelijk gelanceerd!
Lees ook: Inspectie hitteschilden voltooid
Lees ook: Endeavour landt mogelijk in Californië

Bekijk alle berichten uit deze categorie.