Nieuws

"Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"

Geplaatst op 29-06-2011 om 23u10 door Bert Carrein - 10900 keer gelezen
Nieuws

"We zullen aliens vinden binnen de twintig jaar", voorspelt Russisch astronoom Andrei Finkelstein in The Sun. "Het ontstaan van leven is zo onvermijdelijk als de vorming van atomen", zegt de directeur van het vermaarde Instituut voor Toegepaste Astronomie van de Russische Wetenschapsacademie. "Er is leven op andere planeten en wij zullen het vinden binnen dit en twintig jaar."

Zo'n tien procent van de ons bekende planeten met planetenstelsels in de melkweg gelijkt op de Aarde en daarom is het volgens Finkelstein onvermijdelijk dat daar leven kan gevonden worden.

Hij meent dat de aliens heel waarschijnlijk op de mens gelijken, met twee armen, twee benen en een hoofd. "Maar ze kunnen wel een andere huidskleur hebben", voegt hij eraan toe.

Nog volgens Finkelstein werd er tot nu toe op een verkeerde manier naar buitenaards leven gezocht. De meeste wetenschappers gaan op zoek naar radiosignalen die zouden uitgezonden worden door aliens. Finkelstein vindt dat wij zélf met hen contact moeten zoeken en niet omgekeerd.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: "Leven mogelijk op 100 biljoen triljoen planeten"
Lees ook: Kepler zoekt naar leefbare werelden bij exomanen
Lees ook: Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
Lees ook: Aardachtige exoplaneet gevonden in 'Leefbare Zone'
Lees ook: VN: "Geen ambassadeur voor buitenaardse wezens"
Lees ook: Zoektocht naar buitenaards leven op Aarde

Bekijk alle berichten uit deze categorie.