Nieuws

Ruimtestation Death Star uit Star Wars in het echt?

Geplaatst op 21-02-2012 om 12u54 door Bert Carrein - 5623 keer gelezen
Nieuws

Wat zou het kosten om de 'Ster des Doods', het gigantische ruimtestation uit Star Wars, écht te bouwen? Die vraag stelden enkele Amerikaanse universiteitsstudenten economie zich. Zij kwamen uit op het mooie bedrag van 8.100.000.000.000.000 dollar of in onze munt een slordige 6.600.000.000.000.000 euro. Dat is ongeveer 13.000 keer het BNP van... de hele wereld.

Enkele studenten van de Lehigh University in Pennsylvania smeten zich op de twee fictieve ruimtestations uit Star Wars, genaamd 'Death Star', die een hele planeet met een krachtig schot zouden kunnen verwoesten. Die planetoïde-achtige schepen zou men ook in het écht kunnen bouwen, redeneerden ze, en dan is het een kleine stap om enkele berekeningen te maken.

De 'Ster des Doods' zou een diameter van ongeveer 140 km hebben. Daar is natuurlijk heel wat staal voor nodig, namelijk 1.08x1015 ton volgens de onderzoekers. "Dat lijkt kolossaal, maar we hebben berekend dat we uit alle ijzer op Aarde meer dan 2 miljard Death Stars zouden kunnen maken", aldus de vorsers op hun studentenblog Centives.

Máár... het zou wel 833.315 jaren duren om genoeg staal te produceren om aan een ruimtestation van die omvang te beginnen. Nog niet voor morgen dus.

astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws

Bron: HLN.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: NASA test met succes opblaasbaar hitteschild
Lees ook: Laatste Ariane-5 raket van het jaar gelanceerd
Lees ook: Deep impact zet missie voort
Lees ook: Vernieuwde Russische cargo naar ISS gelanceerd
Lees ook: NASA recruteert soulzangeres Mary J. Blise
Lees ook: Ruimtevaarttoerist veilig op Aarde geland

Bekijk alle berichten uit deze categorie.