Nieuws

Bemanning van de Endeavour bouwt een feestje in de ruimte

Geplaatst op 15-08-2007 om 10u16 door Bert Carrein - 2071 keer gelezen
Nieuws

Gisteren was er aan boord van het ISS en de Endeavour reden om te feesten. De Amerikaans astronaute Tracy Caldwell vierde gisteren haar 38ste verjaardag. Er is gisteren ook heel wat werk verricht. Astronauten Dave Williams, Barbara Morgan, Alvin Drew en Clay Anderson gavan vanuit de ruimte een antwoord op vragen die studenten vanuit het Discovery Center in Boise (Idaho) stelden. Deze vragen gingen vooral over de verschillende aspecten van de bemande ruimtevaart.

Daarnaast hebben Mission Specialist Tracy Caldwell en Barbara Morgen met behulp van de robotarm het ESP3-platform aan het ISS bevestigd. Dit platform is het derde in zijn soort en wordt vooral gebruikt om tijdens ruimtewandelingen gereedschap en reserve materiaal in om te bergen.

Ondertussen heeft men kunnen vaststellen dat de schade aan het hitteschild van de shuttle geen gevaar vormt tijdens het verblijf in de ruimte. Of men de schade tijdens een van de volgende ruimtewandelingen gaat herstellen, is nog altijd een open vraag. Ondertussen heeft de NASA ook een video vrijgegeven die precies laat zien hoe groot de schade is.

astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws

Bron: Urania

Gerelateerde berichten

Lees ook: Hitteschild laat het opnieuw afweten
Lees ook: Stuk ruimteschroot met blote ogen te zien
Lees ook: Vlucht naar ISS krijgt nummer 14 uit bijgeloof
Lees ook: Derde lanceerpoging Falcon-1
Lees ook: Iran lanceert binnen 10 jaar astronaut
Lees ook: Arianespace boekt record

Bekijk alle berichten uit deze categorie.