Nieuws

Postcards from the future

Geplaatst op 27-10-2007 om 08u42 door Bert Carrein - 1461 keer gelezen
Nieuws

Een groot publiek bereiken is lastig, vooral als het een onderwerp betreft dat weinig mensen meer aanspreekt. Hollywood is dan misschien de beste plek om je boodschap te verkopen, want als zij het oppakken ligt de massa aan je voeten. Zo is Hollywood veteraan Alan Chan al sinds 2006 bezig met de productie van een kortfilm over de bemande ruimtevaart. Op het web is de film al regelmatig aangekondigd, het project is dan nu eindelijk klaar.

Alan Chan is wat men in een filmwereld een 'visual effects' expert noemt. Hij bemoeit zich dus met de computergraphics in films. Op zijn c.v. staat een indrukwekkend lijstje aan films, waaronder Lord of the Rings: The Two Towers, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, Titanic en Polar Express. In zijn vrije tijd heeft hij zich de afgelopen twee jaar met een ander project bezig gehouden, zijnde een kortfilm getiteld 'Postcards from the Future'.

Chan heeft namelijk nog een passie, de bemande ruimtevaart. Gefrustreerd met de afnemende populariteit van NASA en de bemande ruimtevaart kwam Chan op het idee om de Hollywood-ervaring van hem en zijn vrienden in te zetten voor het promoten van de bemande ruimtevaart. Het resultaat is een 'indie'-film van 38 minuten dat zwaar leunt op computergraphics. De film bevat 140 'shots' met talloze special effects, overtuigende opnames van de Maan en Mars en van astronauten die in de gewichtloosheid werken.

Het verhaal gaat over een eenzame astronaut die afreist naar de Maan om daar als ingenieur te werken aan de bouw van een electriciteitsnetwerk. De setting is een zeer nabije realistische toekomst. Als ansichtkaart stuurt hij regelmatig een video naar zijn vrouw en familie op Aarde. Dat het wat spannender wordt dan deze introductie kan je zien in de hoge resolutie trailer op onze website. Ga ook eens kijken naar de 'Postcards from the Future' website waar je via de "Making of' pagina's kan zien hoe de film precies is gemaakt.

De premiere van film heeft onlangs plaatsgevonden tijdens International Space Development Conference. Dit is een internationale conferentie voor professionals uit de industrie. De DVD is overigens net uit en kan je bestellen via hun website.

Postcards from the future

astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws
astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws
astronomie sterrenkunde ruimtevaart nieuws

Bron: http://www.astro-event-group.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Unie zonder visie
Lees ook: Arthur C. Clarke overleden
Lees ook: Exposities in Sonnenborgh
Lees ook: Sterrenkunde in de Benelux
Lees ook: Nieuwe camera in Europese sterrenwacht
Lees ook: Frank Shu ontvangt sterrenkundige onderscheiding

Bekijk alle berichten uit deze categorie.