Nieuws

Massale stormschade in Lier en Dendermonde

Geplaatst op 06-02-2008 om 13u15 door Bert Carrein - 1379 keer gelezen
Nieuws

Een windhoos die dinsdagnacht rond kwart voor 12 door het centrum van Lier trok, heeft de stad omgetoverd in een slagveld. Dat meldt de Lierse brandweer. De wervelstorm stak onverwacht op in de buurt van de Kapelstraat, vlakbij de Berlaarse steenweg. De brandweer werkte daar heel de nacht door om alle schade op te ruimen en spreekt van "oorlogstaferelen".

De schoonmaakactie neemt vermoedelijk ook deze voormiddag volledig in beslag, de stadsdiensten van Lier zouden dan kunnen ingeschakeld worden als extra hulp. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. Er kwamen een vijftigtal meldingen van stormschade binnen bij de Lierse brandweerkazerne. Het gaat vooral om weggevlogen daken, gebroken ruiten en bomen die op huizen vielen. Volgens de brandweer van de stad Lier is op dit moment alles onder controle.

Ook in Dendermonde heeft de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag een vijftigtal oproepen gekregen voor stormschade. De brandweer vermoedt dat de schade veroorzaakt werd door een windhoos. De oproepen kwamen hoofdzakelijk uit de deelgemeente Sint-Gillis-bij-Dendermonde, waar de windhoos doorgetrokken zou zijn. De schade is aanzienlijk, zegt de brandweer. Het gaat vooral om afgerukte dakpannen en omgewaaide bomen. De brandweer herstelt momenteel de schade aan verschillende woningen. Er zijn geen gewonden.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Nachtlichtende wolken boven Duitsland

Bekijk alle berichten uit deze categorie.