Nieuws

België regelt ruimtevaartschuld bij ESA

Geplaatst op 12-11-2008 om 22u48 door Bert Carrein - 1955 keer gelezen
Nieuws

België heeft zijn schuld van 103 miljoen euro bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA afbetaald. Dat heeft minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle bekendgemaakt. Dat gebeurt enkele dagen voor de ESA-ministerraad, die op 25 en 26 november in Den Haag plaatsheeft.

Op woensdag 12 november 2008 heeft Sabine Laruelle het document ondertekend dat het bedrag vrijmaakt dat aan de ESA moet worden betaald. Zo worden de achterstallige betalingen die sinds 2003 bestaan, volledig uitgevoerd.

Laruelle zegt dat het wegwerken van de schuld een van haar prioriteiten was toen ze aantrad als minister van Wetenschapsbeleid. "Als zesde bijdrager bij de ESA, en op één na grootste bijdrager per inwoner, is België een van de steunpilaren van de Europese Ruimtevaartorganisatie. Dankzij het ruimtevaartbeleid dat België de laatste decennia voerde, kon ons land een uiterst efficiënt wetenschappelijk en industrieel netwerk opbouwen, dat zowel bij de ESA als in het buitenland erkenning krijgt.

Het ruimtevaartbeleid gaf België ook de kans om een sterke en bepalende plaats in de Europese ruimtevaart te verwerven", aldus Laruelle.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Europa op weg naar eigen satelliet-navigatie-systeem
Lees ook: ESA doet belangrijke ontdekking
Lees ook: Europa lanceert eerste onbemande cargo
Lees ook: Kandidaten gezocht voor Mars
Lees ook: ESA zoekt naam voor missie Frank De Winne
Lees ook: Tweede galileo-satelliet gelanceerd

Bekijk alle berichten uit deze categorie.