Nieuws

Britten geven geheime UFO-documenten vrij

Geplaatst op 14-05-2008 om 16u41 door Bert Carrein - 4666 keer gelezen
Nieuws

Luchtverkeersleiders in Engeland konden hun ogen niet geloven toen een ongeïdentificeerd vliegend object (UFO) landde op een niet nader genoemd vliegveld in het oosten van Engeland. Even snel als het geland was, vloog het weer weg. Omdat ze vreesden dat niemand hen zou geloven en hun job zouden verliezen, vroegen ze of hun namen uit het officiële rapport konden worden weggelaten. Hun relaas werd neergeschreven op 19 april 1984. Hun 'ontmoeting' is slechts een van de vele honderden UFO-documenten die Groot-Brittannië vandaag vrijgeeft.

De luchtverkeersleiders, met meer dan acht jaar ervaring, vertelden hoe ze een klein vliegtuigje aan de grond hielpen toen ze werden afgeleid door een fel verlicht object dat zonder toelating op een andere landingsbaan de landing inzette. Volgens het rapport landde het object met grote snelheid en steeg het meteen weer op, aan een nog grotere snelheid en zo goed als verticaal.

David Clarke, een UFO-expert die de documenten van de National Archives door en door kent, vertelt dat dit rapport één van de meest geloofwaardige is omdat het door luchtverkeersleiders werd waargenomen. "Ze stonden allemaal aan de grond genageld. Het is een van de weinige UFO-verhalen waarvoor nog geen logische verklaring is gevonden.

De documenten die nu worden vrijgegeven dateren allen uit de jaren '70 en '80. De National Archives geven ze vrij vanwege de vele 'vrijheid van informatie'-aanvragen rond UFO-berichten. De meeste namen in de documenten zijn echter onherkenbaar gemaakt en alle documenten zijn grondig gescreend om zeker te zijn dat er geen informatie wordt vrijgegeven die de nationale veiligheid in gevaar kan brengen.

De meeste berichten komen echter van gewone mensen die iets vreemd in de lucht hadden gezien. Voor hun verhalen is er meestal een logische, wetenschappelijk verklaring. Meestal gaat het om vliegtuiglichten, heldere sterren en planeten, satellieten of meteoren.

Sommige verhalen waren wel heel gemakkelijk te verklaren. Zo is er een verhaal van een aantal mensen die om half tien 's avonds in beschonken toestand een café verlieten. Bij het buiten gaan zagen ze een vreemd vliegend voorwerp met rode en groene lichten. Op de vraag van de politie in welke richting het vloog, antwoordden ze heel serieus: "Gatwick Airport'."

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
Lees ook: Op zoek naar complexe koolwaterstoffen in de ruimte
Lees ook: Aardachtige exoplaneet gevonden in 'Leefbare Zone'
Lees ook: Aminozuren in deeltjes van komeet Wild 2
Lees ook: Hawking: "Aliens bestaan"
Lees ook: "Leven mogelijk op 100 biljoen triljoen planeten"

Bekijk alle berichten uit deze categorie.