Nieuws

31 mei vertrekt Discovery naar ISS

Geplaatst op 20-05-2008 om 16u50 door Bert Carrein - 1132 keer gelezen
Nieuws

De NASA heeft het licht op groen gezet voor de lancering van het ruimteveer Discovery naar het Internationaal Ruimtestation ISS op 31 mei, meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau.

De Discovery vertrekt van op de basis Cape Canaveral in Florida op 31 mei om 23.02 uur Belgische tijd voor een veertiendaagse vlucht. De shuttle heeft met de tweede sectie van het Japanse ruimtelabo Kibo de zwaarste nuttige lading ooit voor het ISS bij. Er zijn drie ruimtewandelingen voorzien om de labomodule vast te hechten aan de eerder geïnstalleerde eerste sectie, die in essentie een drukmodule voor goederen is. Tevens dient de robotarm van de Kibo te worden geïnstalleerd.

De shuttle staat ook in voor een beperkte bemanningsruil, want Garret Reisman keert met de shuttle terug na een verblijf van drie maanden in de spacemeccano. Zijn opvolger is Greg Chamitoff. De andere bemanningsleden van de ruimtependel zijn gezagvoerder Mark Kelly, piloot Hen Ham, en de vluchtspecialisten Karen Nyberg, Ron Garan, Mike Fossum, en uit Japan Akihiko Hoshide.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Atlantis gelanceerd voor laatste opknapbeurt Hubble
Lees ook: Laatste vlucht spaceshuttle Atlantis succesvol gelanceerd!
Lees ook: Vanavond lancering Discovery live
Lees ook: NASA stuurt Atlantis dag eerder naar Hubble
Lees ook: Inspectie hitteschilden voltooid
Lees ook: Zorgt fietsongeval voor uitstel Discovery?

Bekijk alle berichten uit deze categorie.