Nieuws

Discovery veilig geland in Florida

Geplaatst op 15-06-2008 om 11u02 door Bert Carrein - 948 keer gelezen
Nieuws

Het ruimteveer Discovery is vandaag veilig geland op het Kennedy Space Center in Florida. De wielen van het 100 ton wegende gevaarte stonden stil om 17.16 uur Belgische tijd, het officiële einde van de missie die 13 dagen 18 uur 14 minuten heeft geduurd.

De op 31 mei gelanceerde Discovery is met zeven opvarenden teruggekeerd van het Internationaal Ruimtestation ISS. In de negen dagen dat de Discovery, tijdens zijn 35ste missie, aan het ISS hing, werd het Japanse ruimtelab Kibo, meteen de grootste module van de spacemeccano, aan het complex vastgeklonken, werd een Japanse logistieke module verhuisd en is een Japanse robotarm geactiveerd.

Ook is tijdens de drie ruimtewandelingen van twee astronauten van de Discovery onderhouds- en reparatiewerk aan de spacemeccano verricht. In het bijzonder is binnen het enige toilet in ere hersteld.

Een van de zeven terugkerende opvarenden van de Discovery is de Amerikaanse astronaut Garrett Reisman die zich in het ISS heeft laten opvolgen door Gregory Chamitoff die de heenreis met de ruimtependel had gemaakt.

Gisteren was er even onrust toen een onbekend zwevend voorwerp nabij de shuttle werd opgemerkt. Het bleek uiteindelijk een afgebroken stukje van de staart te zijn dat geen gevaar vormde voor de 69ste landing van een ruimtependel in Forida.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Endeavour op weg naar huis
Lees ook: Atlantis in 2008 met pensioen
Lees ook: 31 mei vertrekt Discovery naar ISS
Lees ook: NASA bereidt extra shuttlevlucht voor
Lees ook: Discovery klaar voor lancering
Lees ook: NASA wil uitstel Endeavour afwenden

Bekijk alle berichten uit deze categorie.