Nieuws

Discovery veilig geland in Florida

Geplaatst op 15-06-2008 om 11u02 door Bert Carrein - 975 keer gelezen
Nieuws

Het ruimteveer Discovery is vandaag veilig geland op het Kennedy Space Center in Florida. De wielen van het 100 ton wegende gevaarte stonden stil om 17.16 uur Belgische tijd, het officiële einde van de missie die 13 dagen 18 uur 14 minuten heeft geduurd.

De op 31 mei gelanceerde Discovery is met zeven opvarenden teruggekeerd van het Internationaal Ruimtestation ISS. In de negen dagen dat de Discovery, tijdens zijn 35ste missie, aan het ISS hing, werd het Japanse ruimtelab Kibo, meteen de grootste module van de spacemeccano, aan het complex vastgeklonken, werd een Japanse logistieke module verhuisd en is een Japanse robotarm geactiveerd.

Ook is tijdens de drie ruimtewandelingen van twee astronauten van de Discovery onderhouds- en reparatiewerk aan de spacemeccano verricht. In het bijzonder is binnen het enige toilet in ere hersteld.

Een van de zeven terugkerende opvarenden van de Discovery is de Amerikaanse astronaut Garrett Reisman die zich in het ISS heeft laten opvolgen door Gregory Chamitoff die de heenreis met de ruimtependel had gemaakt.

Gisteren was er even onrust toen een onbekend zwevend voorwerp nabij de shuttle werd opgemerkt. Het bleek uiteindelijk een afgebroken stukje van de staart te zijn dat geen gevaar vormde voor de 69ste landing van een ruimtependel in Forida.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Laatste shuttlevlucht op 31 mei 2010
Lees ook: Spaceshuttles langer in dienst?
Lees ook: Lancering Atlantis verder teruggeschoven
Lees ook: Atlantis losgekoppeld van ruimtestation ISS
Lees ook: Endeavour op weg naar huis
Lees ook: Atlantis los van ISS

Bekijk alle berichten uit deze categorie.