Nieuws

Mogelijk water op de Maan

Geplaatst op 10-07-2008 om 11u23 door Bert Carrein - 1708 keer gelezen
Nieuws

Terwijl NASA naarstig op zoek is naar water op Mars, zou het wel eens kunnen dat het Amerikaanse ruimtevaartagentschap dichter bij huis moet zoeken. In een artikel dat morgen in het wetenschappelijk tijdschrift Nature verschijnt, wordt namelijk gewag gemaakt van de aanwezigheid van water op onze maan.

Geologen van de Brown University in Rhode Island (VS) hebben stenen die de verschillende Apollo-missies van de maan hebben meegebracht opnieuw onderzocht. Hoewel eerder onderzoek van de stenen geen bewijs van de aanwezigheid van water bevatten, heeft meer gesofisticeerd onderzoek nu misschien wel resultaat opgeleverd.

Volgens de wetenschappers was er in de begindagen van de maan veel water terug te vinden. Na het afkoelen van de maan en wegens het ontbreken van een atmosfeer zou 95 procent van dat water voorgoed verdwenen zijn. De rest zou zich echter, volgens de theorie althans, als ijs in diepe kraters aan de polen van de maan kunnen bevinden.

NASA is alvast van plan de theorie te onderzoeken. In november van dit jaar nog wil het de Lunar Reconnaissance Orbiter lanceren. Volgend jaar zou dan de Lunar Crater Observation and Sensing Satellite moeten volgen. Als er inderdaad water te vinden is, opent dat persectieven om een bemande maanbasis te bouwen.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: LRO onthult recente geologische activiteit op de maan
Lees ook: Wat is de kleur van de Maan?
Lees ook: Maanoppervlak reflecteert waterstofatomen
Lees ook: Amerikanen gaan in 2020 weer naar de Maan
Lees ook: Asteroïde inslag op de Maan
Lees ook: Aftellen naar eerste Indiase maansonde

Bekijk alle berichten uit deze categorie.