Nieuws

Ontwikkeling Ariane loopt geen vertraging op

Geplaatst op 18-08-2008 om 15u04 door Bert Carrein - 1674 keer gelezen
Nieuws

Het programma voor de verdere ontwikkeling van de Europese Ariane-draagraket zal "geen vertraging" oplopen, zo heeft ceo Jean-Yves Le Gall van het Europese lanceerbedrijf Arianespace in de nacht van donderdag op vrijdag gezegd. Hij reageerde daarmee op recente uitlatingen van erevoorzitter Frédéric d'Allest van Arianespace.

In een vrije tribune in de Franse kwaliteitskrant Le Monde had d'Allest op 5 augustus gezegd dat de Ariane op termijn van de markt dreigt te verdwijnen omdat de ontwikkeling van een nog krachtiger opvolger uitblijft.

"Er is geen vertraging in de (verdere) ontwikkeling", zei Le Gall op de Europese lanceerbasis Kourou waar hij de negende lancering van een Ariane op een jaar tijd had bijgewoond. "Er is misschien een vertraging in de informatie bij mensen die deze business twintig jaar geleden hebben verlaten", sneerde hij impliciet aan het adres van d'Allest die tussen 1980 en 1990 de eerste pdg was van Arianespace, uitbater van marktleider Ariane.

"Er bestaat een gebruiksaanwijzing voor de ontwikkeling en uitbating van draagraketten in Europa die haar deugdelijkheid heeft bewezen sinds de donkere uren enkele jaren geleden. Deze gebruiksaanwijzing kan zonder drama(tisering) of polemiek in werking treden", zei Le Gall.

Hij benadrukte dat de Ariane sinds 11 december 2002, bij de eerste lancering van een tot 10 ton opgewaardeerde versie van de Ariane-5, in de nacht van donderdag op vrijdag zijn 27ste succes op rij heeft gekend.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Oorzaak neergestorte Proton achterhaald
Lees ook: Eerste Indiase astronaut in 2013
Lees ook: Lancering GLAST uitgesteld
Lees ook: Vierde ruimtewandeling een dag uitgesteld
Lees ook: lancering Rockot met Europese GOCE uitgesteld
Lees ook: Ikaros gefotografeerd in het zwarte heelal

Bekijk alle berichten uit deze categorie.