Nieuws

Europese Mars Conferentie voor het eerst in België

Geplaatst op 12-10-2008 om 20u44 door Bert Carrein - 2861 keer gelezen
Nieuws

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Universiteit Antwerpen de 8ste Europese Mars Conferentie, kortweg EMC8, plaats. Gedurende twee dagen zullen specialisten van ESA en NASA zich samen met andere deskundigen over de laatste ontwikkelingen in het Mars-onderzoek buigen. Deze concentratie van ruimtevaartexpertise is zonder meer uniek in de wetenschappelijke geschiedenis van België. De conferentie richt zich zowel tot wetenschappers als geïnteresseerde leken.

Het thema van de conferentie, 'Columbus, Zoektocht naar een Nieuwe Wereld', verwijst naar de spannende tijden die de mensheid momenteel beleeft. De succesvolle Phoenix-missie naar Mars is immers geen toevalstreffer. Zoals de grote ontdekkingsreizigers een paar eeuwen de oceanen afschuimden, zo zet de mens zich nu schrap om het heelal te verkennen.

Een greep uit het programma: ESA-strategie voor interplanetaire ruimtevaart. Wordt de maan een tussenstation voor bemande en onbemande vluchten naar Mars? Is er leven op Mars? Nasa-astrobioloog Chris McKay over de recentste bevindingen van de sensationele Phoenix-missie. Medische risico’s en technische obstakels voor de toekomstige Mars-reiziger, gewikt en gewogen door een multidisciplinair panel van topexperts.

De voordrachten en debatten verlopen in het Engels.

Inschrijvingen, praktische info en volledig programma: www.emc8.be
EMC8 is een organisatie van de Universiteit van Antwerpen en het “Solar Terrestrial Centre of Excellence” (KMI-BIRA-KSB).

Bron: http://www.urania.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Vloeibare Barchan Zandduinen op Mars
Lees ook: Mysteries rond methaan op Mars
Lees ook: Zeer zuiver ijs op noordpool van Mars
Lees ook: Een beetje Mars op Aarde
Lees ook: Mars het dichtst bij de Aarde
Lees ook: Valles Marineris: De Grand Canyon van Mars

Bekijk alle berichten uit deze categorie.