Nieuws

Achtste Europese Mars Conferentie

Geplaatst op 25-09-2008 om 16u25 door Bert Carrein - 1842 keer gelezen
Nieuws

De 8ste Europese Mars Conferentie, kortweg EMC8, vindt plaats in de Universiteit Antwerpen, op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober. De organisatie gaat uit van de Universiteit van Antwerpen en het “Solar Terrestrial Centre of Excellence” (KMI-BIRA-KSB).

Deze conferentie beoogt Europese onderzoekers een platform te bieden om de laatste ontwikkelingen inzake Marsonderzoek te volgen. Vanwege de bijeenkomst van de Europese Ministerraad, is er dit jaar gekozen voor een meer algemeen programma, dat ook geschikt is voor een ieder die zich voor dit onderwerpt interesseert. De voordrachten gaan in het Engels door.

Het thema van dit jaar 'Columbus, Zoektocht naar een Nieuwe Wereld' verwijst naar de spannende tijden die we momenteel als mensheid beleven, nu we de eerste stappen in het Heelal gaan zetten. Een tijdperk dat eigenlijk alleen te vergelijken is met dat van de grote ontdekkingsreizen van enkele eeuwen geleden.

De huidige EMC-editie heeft een bondig tweedaags programma, dat aanvangt op vrijdagmiddag 17 oktober en zaterdagavond eindigt. Het traditionele conferentie diner is gepland op vrijdagavond in de levendige binnenstad van Antwerpen.

De lijst van sprekers belooft dit jaar een bijzondere combinatie van het huidige Biologische en Klimatologische Marsonderzoek met het onderzoek naar de praktische uitdagingen die het zenden van mensen naar Mars met zich meebrengt.

Informatie over het programma, de inschrijving, hoe op de conferentie te komen en vele andere zaken, kan men vinden op http://www.emc8.be.

Bron: http://www.urania.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Volg de landing van Marsjeep Curiosity op de voet
Lees ook: Een vreemd tweekleurig rotsblok op Mars
Lees ook: Langer water op Mars dan gedacht
Lees ook: Atmosfeer wordt warmer door stofstorm
Lees ook: NASA zegt Mars-akkoord met Europa op
Lees ook: Een marsreis op Aarde

Bekijk alle berichten uit deze categorie.