Nieuws

Suiker in het heelal kan wijzen op buitenaards leven

Geplaatst op 26-11-2008 om 20u30 door Bert Carrein - 3845 keer gelezen
Nieuws

Wetenschappers hebben diep in het heelal suiker ontdekt. Dat kan wijzen op het bestaan van buitenaardse wezens in dat gebied. De organische molecule van suiker werd op liefst 26.000 lichtjaren van de aarde - waar sterren gevormd worden - aangetroffen dankzij een radiotelescoop in de Franse Alpen.

In het team van wetenschappers dat de ontdekking deed, zat ook de Britse astronole Serena Viti van de universiteit van Londen. Zij noemt dit een heel belangrijke en baanbrekende ontdekking. "De molecule glycolaldehyde werd eerder enkel gevonden in het heelal, waar de omstandigheden te extreem zijn om te overleven. Het is de eerste keer dat er suiker gevonden werd dichtbij een gebied waar sterren gevormd worden. In die regio is leven mogelijk."

Deze ontdekking kan erop wijzen dat de productie van suiker - een elementair element om te overleven - meer verspreid is in het heelal dan eerder gedacht. Dat is goed nieuws voor het zoeken naar buitenaards leven, want de ontdekking van suiker vergroot de kans dat er ook andere vitale moleculen voor leven aanwezig zijn. Daardoor is het mogelijk dat er in dat gebied planeten zijn die op de aarde gelijken.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Zoeken naar leven... Gemakkelijk?
Lees ook: Britten geven geheime UFO-documenten vrij
Lees ook: Stofschijf rond ster vertoont organische moleculen
Lees ook: Op zoek naar complexe koolwaterstoffen in de ruimte
Lees ook: Aardachtige exoplaneet gevonden in 'Leefbare Zone'
Lees ook: Zoeken naar buitenaards leven

Bekijk alle berichten uit deze categorie.