Nieuws

(Vergeten?) Registreren

Eerste COROT symposium van 2 tot 5 februari in Parijs

Geplaatst op 30-01-2009 om 04u15 door Stefan De Decker - 2638 keer gelezen
Nieuws

COROT (Convection, Rotation and planetary Transits) is een missie onder leiding van het Franse ruimtevaartagentschap CNES met medewerking van België, Brazilië, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en de ESA. Met een telescoop van 27 cm worden variaties in de helderheid van sterren opgemeten.

COROT werd in December 2006 gelanceerd met een Russische Soyuz raket vanuit Baikonour in Kazachstan en vanaf 3 februari kon COROT vanuit zijn bijna circulaire polaire baan 600 km boven de aarde een groot aantal sterren (tot 12 000) over een lange periode (tot 150 dagen continu) observeren met hoge precisie (van 1 op 1.000.000 verschil in lichtsterkte) en dit alles levert een schat aan informatie op. Vanaf de grond kan met sterren niet non-stop observeren over een lange periode.

De hoofddoelen zijn de zoektocht naar exoplaneten d.m.v. de transitmethode (een dipje in de helderheid van een ster verraadt dat er een planeet voor de ster schuift, vanaf ons oogpunt gezien) en onderzoek naar het binnenste van sterren aan de hand van astroseismologie. Trillingen op het oppervlak van sterren worden ontdekt door te kijken naar de variaties in de hoeveelheid licht die de ster uitzendt terwijl het oppervlak beeft. Door deze trillingen te meten komt men meer te weten over inwendige structuur van de ster, de chemische samenstelling, de dichtheid, de druk, de temperatuur, en over de manier waarop energie van de kern naar het oppervlak wordt getransporteerd.

Drie sterren (HD499933, HD181420 en HD181906) die zijn reeds onderzocht door COROT zijn vergelijkbaar met de zon. Ze liggen niet bepaald in onze nabije stellaire omgeving, maar juist ver weg. Zo verblindt hun helderheid de instrumenten van COROT niet.

COROT heeft al enkele exoplaneten op zijn palmares:

  • COROT-Exo-1b is 1.5 keer zo groot als Jupiter en ongeveer 1.3 keer zwaarder en draait in anderhalve dag rond een zonachtige gele dwergster die zich op een afstand van 1500 lichtjaar bevindt.
  • COROT-exo-2b is 1.46 keer groter en 3.5 keer zwaarder dan Jupiter en draait in iets minder dan 1.74 dagen rond een zonachtige ster (maar iets koeler) op 800 lichtjaar afstand.
  • COROT-exo-3b is een vreemd object dat ongeveer zo groot is als Jupiter, maar ruim 20 keer zo zwaar is. In slechts 4 dagen en 6 uur draait het rond zijn zon die een beetje groter is dan onze zon. Het heeft echter niet de kenmerken die je zou verwachten van een bruine dwergster. Bruine dwergen hebben een massa van 15 tot 75 keer die van Jupiter (zie artikel van 6 januari 2009 op deze site). Indien het object een planeet is, dan heeft ze veruit de hoogste dichtheid: meer dan 2 keer zoveel als lood. Indien het en ster is, dan is het een van de kleinste sterren die gekend zijn.
  • COROT-exo-4b is 1.2 keer zo groot als Jupiter en slechte 0.72 keer zo zwaar en draait in 9.2 dagen rond haar ster die iets groter is dan onze zon.
  • COROT-exo-5b is ook 1.2 keer zo groot als Jupiter en 0.86 keer zo zwaar en draait in 4 dagen rond haar ster.

COROT heeft ook extreme zwakke signalen gedetecteerd die, indien bevestigd, van een exoplaneet kunnen zijn die slechts 1.7 keer zo groot is als de aarde.

Tijdens het symposium stellen wetenschappers hun resultaten voor van de afgelopen 2 jaar onderzoek en wordt er flink gediscussieerd over de wetenschappelijke context zoals theorieën over de vorming en migratie van planeten en de evolutie van sterren. Het programma bevat een 10-tal sessies over uiteenlopende onderwerpen. Wat mogen we zoal verwachten?

Er zal uiteengezet worden wat de kleinst mogelijke planeet is die COROT in theorie kan ontdekken. Bij heldere sterren kan COROT beschikken over 3 verschillende kleurenkanalen en daarmee kan een onderscheid gemaakt worden tussen planeetovergangen en een overgang tussen 2 sterren die om elkaar heen draaien (binaire sterren). Uit vele detecties worden na toepassing van speciaal ontwikkelde softwareprogramma’s die o.a. ruis en andere onregelmatigheden wegfilteren uiteindelijk een beperkt aantal echte kandidaat planeten weerhouden. Uit de allereerste observatiecampagne die 60 dagen duurde zijn 40 kandidaten geselecteerd voor bijkomende observatie met telescopen op de grond.

Er zal ook uitgebreid gerapporteerd worden over het seismologisch onderzoek. Niet enkel bij zonachtige sterren, maar ook bij delta scuti sterren (pulsators), hete sterren, rode reuzen enz…Dit levert informatie op over hoe snel een ster ronddraait, over zonnevlekken, over de magnetische eigenschappen en de chemische samenstelling. Door de hoge kwaliteit van de gegevens en het grote aantal onderzochte sterren wordt verwacht dat aan de hand van statistisch onderzoek bestaande modellen over hoe sterren functioneren en evolueren, verbeterd en bijgesteld kunnen worden.

Verder wordt ook uitgewijd over de resultaten van bijkomend onderzoek van op de grond zoals spectoscopie, (transit)fotometrie en roodverschuiving. Fotometrie is het meten van de lichtsterkte. Dankzij hun hogere resolutie en dus scherper beeld kunnen telescopen zoals de VLT op de grond COROT perfect aanvullen en wordt 40% van de kandidaat exoplaneten ontmaskerd als binaire sterren die vanuit ons oogpunt voor elkaar langs passeren.

De combinatie van COROT gegevens met meting van de roodverschuiving levert informatie over de massa van de ster en de planeet. Zowel de ster als de begeleidende planeet of planeten draaien allen rond een gemeenschappelijk punt waar de zwaartekracht het hoogst is. Dit punt bevindt in de zon zelf maar niet exact middenin de zon en daardoor beweegt de ster enkele meters per seconde dichter naar ons toe of verder van ons weg. Wanneer de ster zich verwijderd is het licht dat we ontvangen een beetje roder omdat de golflengte langer is. Als de ster weer dichterbij komt is het licht blauwer.

Bekendmaking van (hopelijk veel) nieuw ontdekte exoplaneten en hun eigenschappen en nieuwe informatie over de reeds bekende COROT planeten zal voorgesteld worden. Resultaten van onderzoek aan de atmosfeer van de jonge hete Jupiter COROT-exo-b 2 met de Spitzer infrarood ruimtetelescoop zullen nieuwe informatie geven over de mate van efficiëntie waarmee hitte zich verspreidt in de atmosfeer over getijdenwerking en over de chemische samenstelling van de atmosfeer. Ook de WHT (William Herschel Telescoop) op La Palma heeft bijkomend onderzoek gedaan aan de secundaire eclips van deze planeet. Wanneer de planeet verdwijnt achter de ster kan men de helderheid van de planeet afleiden en met infrarood metingen ook informatie over de temperatuur van de planeet bekomen.

Is COROT-exo-b 3 een bruine dwerg of een superplaneet? Waar ligt de grens tussen sub-reuzenplaneten en superaardes? Indien een superaarde met de transitmethode wordt ontdekt, kunnen we dan aan de hand van het gewicht en grootte te weten komen of het een rotsachtige of ijzige wereld is? Op welke exoplaneten kunnen sommige extreem sterke organismen overleven? Met COROT is ook onderzoek gedaan naar de wisselwerking tussen jonge sterren en hun stofschuiven die uiteindelijk zullen samenklonteren tot planeten.

Kleine schommelingen in het tijdstip of duur van een transit kan misschien de aanwezigheid van bijkomende planeten of een exo-maan rond een exoplaneet onthullen. COROT is gevoelig genoeg om een maan met de massa van de aarde rond een Neptunusachtige planeet te detecteren. Of een korte stijging in lichtsterkte tijdens een transit kan wijzen op een zonnevlek maar ook op een tweede planeet die een langere periode heeft en zich dus een lagere periode voor de ster bevindt. Een eclips van een eclips als het ware.

Er komen ook wetenschappers die onderzoek gedaan hebben met de kleine Canadese voorloper van COROT: MOST. MOST (Microvariability & Oscillations of Stars) is reeds 6 jaar in de ruimte en de 2 gelijkaardige satellieten kunnen elkaar aanvullen: COROT kan langer naar dezelfde sterren staren en MOST kan erg heldere sterren onder de loep nemen en heeft een breder gezichtsveld. Er staan ook reeds opvolgers klaar: NASA’s Kepler missie wordt in Maart van dit jaar gelanceerd en zal nog krachtiger zijn dan COROT.

Maar ook het Canadees-Oostenrijks BRITE project is het vermelden waard: 2 nanosatellietjes van 20x20 cm met elk een telescoop van 3 cm zullen respectievelijk in rood en blauw licht de helderste sterren gedurende meerde jaren ononderbroken in het oog houden. Lancering is gepland voor dit jaar. Zelf op de Zuidpool, met name het hooggelegen Dome C plateau zijn er plannen: SIAMOIS (Seismic Interferometer Aiming to Measure Oscillations in the Interior of Stars) en ASTEP (Antarctica Search for Transiting Planets) zijn projecten die gebruik willen maken van de 3 maanden durende winternacht die observaties van meer dan 1000 uur toelaat en de uitzonderlijke atmosferische condities die erg koud, stabiel en droog zijn. Bijkomend voordeel is dat reparaties en modernisering van de instrumenten mogelijk zijn.

Verder in de toekomst en voorlopig alleen maar op de tekentafel: De PLATO missie (PLAnetary Transits and Oscillations of stars) van de ESA. PLATO zou bestaan uit 28 identieke telescopen die op één platform gemonteerd zijn en die samen in dezelfde richting kijken. Deze site zal je volgende week op de hoogte houden van de vele verrassingen vanwege COROT!

Bron: ESA

Gerelateerde berichten

Lees ook: Kleinste gevonden exoplaneet heeft rotsachtige bodem
Lees ook: Methaan gevonden op exoplaneet
Lees ook: Super-Aardes cirkelen wellicht rondom andere sterren
Lees ook: De op 1 na kleinste exoplaneet ontdekt met de Keck telescoop
Lees ook: Dampkring en schijngestalten exoplaneet gefotografeerd
Lees ook: Koolstofdioxide op exoplaneet ontdekt

Bekijk alle berichten uit deze categorie.

Er hebben al 3 mensen een reactie achtergelaten

Bert Geplaatst op 31-01-2009 om 11u51 - Quote

Zeer interessant artikel! smiley Ik ben al benieuwd naar de resultaten.

Hhcg Geplaatst op 12-01-2017 om 12u14 - Quote

moncler jacket sale
Adidas Originals Superstar
hyperdunk 2014
religion store
ray ban wayfarer eyeglasses
Anelli Pandora
scarpe hogan outlet
nfl store
chaussures nike pas cher
tru religion jeans
nike air max running shoes
Pandora Store
cheap real uggs
cheap nike air max
sac coach soldes
Uggs Outlet Store
Canada Goose Official Site
billige nike sko
Soldes Ugg
adidas store
Nike Shoes Sale Store
nike air
louboutin heels
ugg outlet online
nike sportschuhe
Nike Air Max Boutique
Michael Kors handbag discount
coach factory outlet online
newest lebron shoes
pandora beads
ugg boots outlet online
Ugg Homme Pas cher
canada goose jackets on sale
nike tn pas cher
ugg boots classic
Toms Outlet Online
official NHL jerseys
Canada Goose Outlet
Doudoune Femme Pas Cher
Air Jordan Retro Sale
zapatillas running
Nike Zapatos
Jordan Future
zapatilla adidas
Boty Nike Air
nike air jordan pas cher
Sheepskin Ugg Boots
goedkope nike air max
Moncler Outlet Online
nike sb stefan janoski
chaussure basket homme
Uomo Hogan
Bottes Ugg Femme Pas Cher
Ugg Outlet Online Store
Chaussure Nike Pas Cher
Ugg Femme Pas Cher
Botte Ugg Femme
moncler coats for women
Nike Air Jordan 11
Moncler Jacket Womens
zapatillas nike baratas
cheap air max outlet
Nike Air 90
Nike Factory Store
air force one pas cher
nike mercurial soccer cleats
uggs for women
Ugg Boots On Clearance
Nike Air Max Cheap
nike sneakers
new pandora charms
Orecchini Pandora
Negozi Pandora
hogan scontate
Ray-Ban Official Discounted Site
ugg clearance
Air Huarache
Canada Goose Outlet
Yeezy Black
zapatos de futbol nike
Air Nike
Coach Bags On Sale
pandora bracelet charms
Ugg Classic Tall
Nike Online Store
moncler girls
australia uggs outlet
Uggs Pas Cher Soldes
nike damenschuhe
toms sale
Doudoune Moncler Site Officiel
Nike Pas Cher Femme
Soccer Boots Outlet nike
Air Jordan Release Date
Nike Pas Cher Homme
Cheap Michael Kors
air jordan
nike chaussures
nike free
Chaussure Nike Air Max Pas Cher
hogan rebel donna
Jordan Sneakers For Sale
ugg boots cheap
Chestnut Ugg Boots
Air Jordan News
Adidas Superstar
adidas outlet stores online
Doudoune Moncler Solde
adidas kläder
Ugg Grise Pas Cher
australia uggs outlet
pandora outlet store
Ugg Noir Pas Cher
cheap uggs
Michael Kors Handbags Discount
Ugg Pas Cher En France
Moncler Sale
converse store
Ugg Button
Womens Ugg Boots
chaussures de foot pas cher
Ugg boots Sale
Stone Island Outlet
ugg store
uggs outlet
Pandora Beads And Charms
Nike Air Women
Cheap Stone Island Jackets
abercrombie and fitch store
botas de futbol
Sneakers Nike
scarpe nike
womens nike air max
pandora rings
longchamp bags on sale
ugg factory outlet
new yeezy shoes
new jordan releases
michael kors handbags on sale
huarache sneakers
ugg boots for women
Bottes Ugg Pas Cher
Ugg Pas Cher Femme
Jordan Schoenen
Original Ugg Boots
fitflops sale uk
Toms Shoes For Women
christian louboutin outlet
Timberland Outlet
Michael Kors handbag on sale
adidas outlet
Veste Moncler Femme
sac a main michael kors
nike schuhe günstig
Boutique Ugg
nike joggesko
Oakley Outlet
pandora online
Doudoune Moncler Pas Cher
Jordan Store
reebok running shoes
uggs for cheap
moncler outlet
canada goose jacket outlet
retro jordans for cheap
adidas schoenen
Air Max Femme
Air Max For Sale
nike jordan shoes
pandora charm bracelet sale
Nike Air Max 90
Air Max 90
cheap uggs for women
pandora jewelry store
Lebron 13
Michael Kors Outlet
nike shoes
Moncler Store
portafoglio michael kors
Adidas Shoes Discount Marketplace
Timberland skor
Canada Goose Outlet Store
toms shoes outlet
Michael Kors
canada goose sale online
23 is back
Ray ban sale online
longchamp tote bag
nike sportschuhe damen
Nike Air Huarache For Sale
cheap christian louboutin
michael kors bags outlet
vans shoe store
Veste Moncler Pas Cher
Oakley Sunglasses Cheap
Nike Air Sneakers
prada outlet
Pandora Official Website
Nike Store
Sportschuhe Nike
nike air schuhe herren
Air Max Sneakers
chaussure Nike homme
hhcg 1.12

HYst Geplaatst op 07-09-2017 om 02u54 - Quote

"We've got to Air Max Femme stop this," I said. "You know there Zapatillas Nike Air Max Baratas are people who aredoing more jamming to show that they're not retro jordans for cheap intimidated? Isn't that justcrazy?""I think it's Adidas Yeezy Cheap brave," she said. Ugg Outlet Online Store "We can't let them scare Zapatillas Air Max us intosubmission.""What? No, Ange, no. We can't let hundreds of Nike Air Women people go to jail. Youhaven't chaussures nike pas cher been Moncler Sale there. I günstige nike schuhe have. It's worse than you think. It's worse than youcan imagine.""I have a pretty Chaussure Nike Air Max Pas Cher fertile imagination," she said.

203"Stop it, OK? Nike Pas Cher Femme Be Air Max Pas Cher serious for a second. Nike Shox discount Sale I won't Nike Polo Sale do Nike Air Pas Cher this. cheap uggs for women I won't sendthose people to jail. If Hugo Boss Sale I do, Scarpe Nike Scontate I'm Cheap True Religion Jeans the guy Ugg boots Sale that Van thinks I am.""Marcus, I'm scarpe nike being Cheap Retro Jordans For Sale serious. You Vans Black Sneakers think that these people don't knowthey could go to jail? They believe in the cause. You believe Moncler Jackets Discount Marketplace in it too.

Give them TOMS SHOES OUTLET the New Nike Shoes credit to know what they're getting into. It's not up to youto Hyperdunk 2014 decide what christian louboutin outlet risks they can or can't take.""It's my responsibility zapatillas nike baratas because botas de futbol if I tell them to canada goose jackets on sale stop, 23 IS BACK Store they'll stop.""I thought you Doudoune Moncler Femme Pas Cher weren't the leader?""I'm not, of Cheap Nike Air Huarache course I'm not. newest lebron shoes But I can't help it if they look to Official NHL Jerseys me forguidance. Nike Air Huarache For Sale And so long as they do, I have a zapatos de futbol nike responsibility to help themstay safe. You see new yeezy shoes that, right?""All air force one pas cher I see is adidas outlet you Doudoune Moncler Pas Cher getting ready to cut and Cheap Air Max run at the TOMS For Sale first sign of trouble.

I Nike Free Run 5.0 Womens think you're Yeezy Boost Sale Online afraid they're going to Nike Online Store figure vans shoe store out who Nike Shoes Online you are. I thinkyou're Cheap Michael Kors Tote Bag afraid for you.""That's not fair," I said, sitting up, pulling away from her.

"Really? Who's the guy who nearly had a heart attack when hethought that his Scarpe Air Max secret identity was out?""That was different," Bottes Ugg Femme Pas Cher I asics sko said. "This Canada Goose Online Store isn't about me. You Nike Air Jordan 11 know it Louboutin Wedding Shoes isn't.

Why are you being like this?""Why are you like this?" fitflops sale uk she adidas store said. "Why aren't you willing to be the guywho was brave Air Max 90 enough Boutique Ugg to get all this started?""This isn't brave, Nike joggesko it's Air Max Kopen suicide.""Cheap canada goose jacket outlet teenage melodrama, M1k3y.""Don't call Adidas Neo Discount Sale me that!""What, 'M1k3y'? Why nike jordan shoes not, M1k3y?"I put Adidas Soccer Cleats Cheap my shoes Nike Air 90 on. I picked Air Jordan Retro Sale up my bag. Toms Outlet Online I walked home.

>

Why Nike Roshe Run Sale I'm Hogan Outlet not jamming>

I won't tell anyone else what to moncler jacket sale do, Cheap Real Jordans because I'm not Air max levně anyone's leader, nomatter what Fox News thinks.

>

But nike shoes I am going to tell you what I plan on doing. If you Uggs For Cheap think that's theright thing to do, maybe you'll do Nike Shoes Discount Marketplace it too.

204>

I'm not Moncler Outlet Store jamming. Not Discount Ray Ban Sunglasses this week. Maybe Stone Island Outlet not next. It's not ugg store because I'mscared. Moncler Outlet It's because I'm smart enough Nike Store to know that I'm better free than Adidas Shoes Discount Marketplace inprison. They Discount Christian Louboutin Shoes figured out how to Michael Kors Handbags Discount stop Canada Goose Womens Coats our tactic, so we need to louboutin heels come upwith a new tactic. I don't care what Negozi Pandora the tactic Christian Louboutin Shoes Outlet is, but I Nike Soccer Cleats Boots want it to nike air work. It'sstupid to get arrested. It's only jamming if you get away with it.

>

There's Yeezy Shoes Discount Marketplace another reason not to jam. Cheap Toms Outlet Store If you get caught, they might useyou to catch your Toms Factory Outlet friends, and Chaussure Air Max their friends, and their new pandora charms friends. Theymight bust your friends even if they're not Reebok Outlet Store on Xnet, because the DHS islike a maddened bull and Pandora Store they don't exactly worry Uggs Pas Cher Soldes if they've got the rightguy.

>

I'm Nike Factory Store not telling you what to Soccer Boots Outlet nike do.

>

But the DHS nike air jordan pas cher is dumb and we're smart. North Face Outlet Jamming proves that they can'tfight terrorism because Cheap Air Max Trainers it proves that Air Max Sneakers they can't even nike sportschuhe stop a bunch ofkids. If you get caught, it makes them look like they're smarter Cheap True Religion Jeans than us.

>

THEY AREN'T new jordan releases SMARTER THAN US! We are smarter than Descuentos Nike them. nfl store Let'sbe Ugg Pas Cher Femme smart. Let's Yeezy Black figure out Cheap Louboutin Heels how Abercrombie and fitch store to jam them, no matter how many goonsthey put Original Ugg Boots on the Moncler Outlet Online streets of our city.

I posted it. Adidas Originals Sale I went to bed.

I Air max dam missed Ange.

Ange and I didn't Coach Outlet Store Online speak for the next Adidas Superstar four Jordan Sneakers For Sale days, including the weekend,and then it prada outlet was Adidas Yeezy Boost 350 For Sale time to go back to school. I'd Nike Kyrie almost called her a milliontimes, Official Toms Shoes Outlet written a thousand unsent emails and IMs.

Now cheap nike air max I was back Pandora Outlet in ジョーダン スニーカー Social Studies class, Pandora Style Beads and Mrs Andersen greeted mewith voluble, Nike Air Shoes sarcastic courtesy, asking me Jordan Shoes For Cheap sweetly how Adidas NMD For Sale my Nike Huarache Womens Cheap "holiday"had been. I chaussure basket homme sat down and mumbled nothing. I could hear Charlessnicker.

She taught Boost Yeezy Sale On Line us Ugg Pas Cher En France a class Nike Shox Cheap on Canada Goose Outlet Manifest Destiny, the モンクレール レディース idea nike mercurial soccer cleats that the Americanswere destined to take over the whole Cheap Michael Kors world (or at least that's how shemade Pandora Store Sale it seem) and seemed suivre un envoi to be Coach Bags On Sale trying to provoke me into sayingsomething so she could throw me out.

205I felt New Air Max 2017 the pandora jewelry store eyes of the class on me, and Christian Louboutin Heels it reminded Nike Air Damen me of M1k3y pandora beads and thepeople who looked up huarache sneakers to him. Cheap Nike Free Run I was sick of ADIDAS NMD SALE ON LINE being looked up to. I missedAnge.

I Nike Shoes Sale Store got through the rest of the reebok running shoes day without anything making any kind ofmark on me. I don't cheap uggs think Nike Roshe Run I said eight ugg clearance words.

Finally it was over and I hit the doors, heading for the nike sneakers gates and thestupid Mission and my pointless Pandora Store house.

I was barely out the gate when Jordan Shoes Air someone Cheap Nike Huarache crashed into me. He was ayoung homeless guy, maybe my age, maybe a little older. He wore along, greasy overcoat, a longchamp bags on sale pair of UGG BOOTS FOR WOMEN baggy Chaussure Nike Pas Cher jeans, Nike Air Sneakers and rotting sneakers thatlooked like they'd been through a Yeezy Men wood-chipper. His long hair hungover his face, and he UGGS Outlet had a pubic beard that Canada goose dam straggled down his TOMS OUTLET throat in-to pandora outlet store the collar of a no-color knit Adidas Originals Stan Smith sweater.

I Timberland Outlet took this converse store all in as we lay next to each other Billige Nike Sko on Cheap Toms Shoes Outlet the sidewalk, peoplepassing Discount Air Max us and giving us weird looks. Ray Ban Sunglasses Online It Canada Goose Outlet seemed that he'd crashed coach factory outlet online intome while hurrying down Valencia, Nike Factory Outlet bent over with the burden toms shoes outlet of a Nike Tn Requin Pas Cher splitbackpack The official UGG that lay beside TOMS STORE him Nike Air Max Sale on the Discount TOMS pavement, covered Nike Outlet Store in tight geomet-ric doodles in magic-marker.

He got to Pandora Official Website his knees chaussure adidas pas cher and rocked back and forth, like womens nike air max he was drunk orhad hit his head.

"Sorry buddy," he said. "Didn't see you. You hurt?"I sat nike tn pas cher up too. Nike Air Max Cheap Nothing felt nike schuhe günstig hurt.

"Um. Michael Kors Clearance No, Boty Nike Air it's Air Nike OK."He stood up and smiled. His teeth were shockingly white and nike sb stefan janoski straight,like Adidas Originals Superstar an ad Nike Outlet for an orthodontic Jordan Store clinic. He held his Mens Nike Air Max hand out to me and hisgrip was strong Nike Air Max Goedkoop and firm.

"I'm Kobe Shoes Nike really sorry." His voice was Cheap Michael Kors Handbags also ugg factory outlet clear and Adidas Superstar Sale Online intelligent. I'd expectedhim to Michael Kors sound like the drunks Doudoune Moncler Site Officiel who talked to themselves as they roamedthe Michael Kors Outlet Mission late at night, but he sounded like a knowledgeable bookstoreclerk.

"It's no problem," I said.