Nieuws

"Leven mogelijk op 100 biljoen triljoen planeten"

Geplaatst op 15-02-2009 om 16u41 door Bert Carrein - 7465 keer gelezen
Nieuws

Het is haast onmogelijk dat er nergens anders in het heelal leven bestaat. Dat is de mening van een belangrijke astronoom die gelooft dat op liefst 100 biljoen triljoen andere planeten leven mogelijk is. Dat schrijft de Telegraph.

Ooit zagen wetenschappers leven op Aarde als een ongeluk, iets wat maar één keer kan gebeuren. Intussen zijn ze al op die mening teruggekomen. Het wemelt van levende organismen in ons universum. Volgens Alan Boss van het Carnegie Institute in Washington DC zouden er evenveel Aardes als sterren kunnen zijn.

"Als je een bewoonbare wereld een paar miljoenen jaren laat evolueren, moet zich er leven ontwikkelen", zegt Boss. "Het is een beetje zoals een koelkast: zet ze uit en na een tijd begint er iets in te groeien." Hij gelooft dat zijn gedurfde uitspraken binnenkort bewezen zullen worden door telescoop Kepler, die over drie weken gelanceerd wordt met als doel planeten zoals de Aarde te dedecteren.

Boss gelooft dat de telescoop binnen vier jaar al een planeet ontdekt zal hebben. Daarna wil hij grotere telescopen bouwen en een onbemande missie naar die planeet sturen. Die kan echter dertig lichtjaren ver liggen. Daardoor zal het waarschijnlijk tweeduizend jaar duren voor we informatie krijgen. Hij denkt dat er ook intelligent leven bestaat, maar de kans is heel klein dat we uitgerekend op zo'n planeet zullen stoten. Intelligent leven is immers heel vluchtig in het heelal. "De kans is klein dat wij er over honderdduizend jaar nog zijn", stelt de astronoom.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: De bouwstenen van het leven
Lees ook: Hawking: "Aliens bestaan"
Lees ook: Zoektocht naar buitenaards leven op Aarde
Lees ook: VN: "Geen ambassadeur voor buitenaardse wezens"
Lees ook: Ontstaan van leven
Lees ook: Mitchel: "Buitenaards leven wordt geheim gehouden"

Bekijk alle berichten uit deze categorie.