Nieuws

NASA heeft communicatieproblemen

Geplaatst op 27-08-2006 om 10u30 door Bert Carrein - 1966 keer gelezen
Nieuws

Een nieuw rapport wijst uit dat NASA enkele van zijn communicatiesatellieten zal moeten hernieuwen. Indien NASA niet tijdig reageert, zouden er wel eens problemen kunnen opduiken. Het desbetreffende systeem, het Tracking and Data Relay Satellite System of TDRS bestaat uit maar liefst negen satellieten. Deze zorgen niet alleen voor de communicatie met de spaceshuttle, maar ook voor alle contacten tussen de aarde en het International Space Station (ISS) en de Hubble Space Telescope. Tegen 2015 of zelfs vroeger bestaat de kans dat die communicatie serieus wordt verstoord.

NASA moet dus dringend beginnen nadenken over een nieuw systeem, als het niet in de problemen wil geraken. Toch waren de resultaten van dit rapport niet echt verrassend. De oorspronkelijke levensduur van de satellieten was tien jaar en de eerste satelliet is al sinds 1983 in werking. Verscheidene satellieten hebben nu al te kampen met technische problemen en werken op een verminderde capaciteit.

In het budget van 2008 zou NASA dus best geld vrijmaken voor de ontwikkeling van nieuwe TDRS satellieten. Het zou vijf ? zes jaar duren om ze in werking te krijgen. Verder gaat het ruimtevaartagentschap ook kijken of ze commerci?le satellieten kan gebruiken om de toekomstige gaten op te vullen.

Het rapport dat de problemen aan het licht bracht, was in 2005 aangevraagd door NASA. Het werd uitgevoerd door de US National Academy Of Sciences (NAS). Vele ingenieurs en managers uit de ruimtevaartwereld werkten er aan mee.

Bron: http://www.urania.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: "NASA moet private sector betrekken in ruimtevaart"
Lees ook: NASA werkt aan James Webb
Lees ook: Dawn-missie afgelast
Lees ook: Meer middelen voor NASA
Lees ook: Belgische bijdrage aan STEREO
Lees ook: Lancering Dawn opnieuw uitgesteld

Bekijk alle berichten uit deze categorie.