Nieuws

Belgisch team voor Marsvluchtsimulatie compleet

Geplaatst op 22-11-2009 om 10u51 door Bert Carrein - 1700 keer gelezen
Nieuws

Het Belgisch team dat een Marsexpeditie zal simuleren, is compleet. Dat heeft teamleidster en voorzitster van de Belgische Mars Society Nancy Vermeulen bekendgemaakt.

Het is de eerste keer dat een ploeg bestaande uit één nationaliteit zal deelnemen aan de expeditie. De simulatie vindt plaats in februari, in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah.

De NASA had een voorstel van Vermeulen van de Belgische Mars Society goedgekeurd om met zes Belgen tegelijk in Utah van 7 tot 20 februari 2010 de simulatie te doen.

Bedoeling van het team MDRS90 is twee weken te leven en te werken zoals echte toekomstige astronauten op Mars, in een Marshabitat van twee verdiepingen hoog en met een doorsnede van 8 meter. Het ding is volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Buitenkomen kan enkel in aangepaste ruimtepakken.

De groep zal meerdere wetenschappelijke experimenten verrichten, onder meer aangaande waterrecyclage en zonne-energie.
De "bemanning" bestaat uit Nancy Vermeulen (34, Antwerpen), Nicky Demunster (48, Waregem) , Arjan Van Der Star (32, Lanakan), Pierre-Emmanuel Paulis (45, Ferrières), Nora Martiny (52, Malmédy) en Margaux Hoang (17, Sprimont).

Het "volgstation" op Aarde is het Euro Space Center in Redu. Vermeulen wil scholen in Vlaanderen en Wallonië zoveel mogelijk de kans geven met het team te communiceren via livecontacten.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Dan toch leven op Mars?
Lees ook: NASA wil nieuwe robot naar Mars sturen
Lees ook: Mogelijk 7 grotten op Mars ontdekt
Lees ook: Week 4: Leven op Mars? (deel 3)
Lees ook: Primeur: NASA zendt zes Belgen naar Mars in simulatie
Lees ook: Vloeibaar (zout) water op Mars?

Bekijk alle berichten uit deze categorie.