Nieuws

"Niet lang meer voor we buitenaards leven ontdekken"

Geplaatst op 26-01-2010 om 21u46 door Bert Carrein - 5469 keer gelezen
Nieuws

Astronoom Martin Dominik van de Universiteit van St.Andrews in Schotland denkt dat het niet al te lang meer duurt eer we buitenaards leven ontdekken.

"Ik ben ervan overtuigd dat de huidige generaties een buitengewone kans hebben om nog tijdens hun leven de ontdekking van een buitenaards leven mee te maken", zei hij op de tweedaagse conferentie over buitenaards leven in Londen.

"Er is geen formeel bewijs dat er elders leven is, maar er is een zeer grote kans dat dit het geval is", trad astrobioloog Baruch Blumberg van het Fox Chance Cancer Center in Phildadelphia hem bij.

Astrochemicus Pascale Eherenfreund van de George Washington Universiteit in de VS-hoofdstad wees erop dat het leven op Aarde kan zijn ontstaan door koolstofmolecules en stof uit de interstellaire ruimte. Als da zo is, moeten de primaire bouwstenen van het leven ook aanwezig zijn in andere planetaire stelsels van de Melkweg en andere sterrenstelsels.

Bovendien zijn er al meer dan 400 planeten buiten ons zonnestelsel gevonden en bestaat de mogelijkheid dat er binnen ons eigen stelsel bacteriën zijn in de ondergrond van Mars, op de Jupitermaan Europa of de Saturnusmaan Enceladus.

Andere wetenschappers, zoals Conway Morris van de Universiteit van Cambridge, opperen dan weer dat het ontstaan van leven veel te maken heeft met een samenloop van omstandigheden, die zich niet snel opnieuw zal voordoen. Morris vreest dat wij zelfs helemaal alleen zijn.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Ontstaan van leven
Lees ook: NASA geeft uitleg over nieuwe levensvorm in giftig meer
Lees ook: Aminozuren in deeltjes van komeet Wild 2
Lees ook: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"
Lees ook: Hawking: "Aliens bestaan"
Lees ook: Op zoek naar complexe koolwaterstoffen in de ruimte

Bekijk alle berichten uit deze categorie.