Nieuws

Zoektocht naar buitenaards leven op Aarde

Geplaatst op 04-02-2010 om 11u00 door Bert Carrein - 5815 keer gelezen
Nieuws

Wetenschappers beweren dat de zoektocht naar 'aliens' op Aarde moet beginnen en niet in de ruimte zoals vroeger meestal het geval was. Bewijzen voor buitenaards leven kunnen volgens hen net zo goed hier kunnen gevonden worden.

Deze merkwaardige hypothese zal besproken worden op een vergadering van de 'Royal Society' waar zowel vertegenwoordigers van de NASA, het Europees Ruimteagentschap en de Verenigde Naties zullen aanwezig zijn. De meeting komt er ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het 'Extra-Terrestrial Intelligence' programma.    

Professor Davies van de universiteit van Arizona staaft de nieuwe redenering als volgt: "We moeten afstappen van het idee dat een soort van 'ET' ons gecodeerde boodschappen stuurt of zal sturen. Het onderzoek moet zich vanaf nu toespitsen op woestijnen, vulkanen, zoutmeren en Antarctica. Misschien kunnen op die plaatsen, waar normale wezens het moeilijk hebben om te overleven, vreemde microben gevonden worden."

De leider van de Beagle 2 missie naar Mars, Professor Colin Pillinger, reageert eerder sceptisch. "Dit is voor mij echte sciencefiction. Mars blijft toch de uitgelezen plaats om buitenaards leven te vinden", verklaart hij.

Bron: The Guidestar: http://www.astro-event-group.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Aminozuren in deeltjes van komeet Wild 2
Lees ook: Aardachtige exoplaneet gevonden in 'Leefbare Zone'
Lees ook: Ontstaan van leven
Lees ook: Stofschijf rond ster vertoont organische moleculen
Lees ook: Blauwe planeet ontdekt waar leven mogelijk is
Lees ook: Micro-organismen in extreme omstandigheden

Bekijk alle berichten uit deze categorie.