Nieuws

NASA recruteert soulzangeres Mary J. Blise

Geplaatst op 20-08-2010 om 15u01 door - 1102 keer gelezen
Nieuws

De ruimtevaartorganisatie NASA gaat samenwerken met de R&B zangeres Mary J.Blise, en dit niet om de astronauten van het ISS te entertainen, maar wel om jonge vrouwen warm te maken voor wetenschap en technologie.

Blige, die bekend werd door songs zoals “Real Love”, “No More Drama” en “Family Affair”, is ook de oprichtster van een liefdadigheidsstichting voor de bevordering van de vrouw. Blige en de ruimtevaartorganisatie hopen op deze manier jonge vrouwen aan te moedigen om wetenschappen, technologie en wiskunde te studeren, vakken die nodig zijn om astronaut te kunnen worden.

Blige is ervan overtuigd dat er veel manieren bestaan om jonge vrouwen aan te moedigen een dergelijke richting in te slaan, ondermeer door programma’s op te starten die zich richten op onderwijs, loopbaanontwikkeling, zelfvertrouwen en persoonlijke groei. Het project dat NASA samen met de stichting van Blige wil opstarten zal een resem mogelijkheden creëren voor vrouwen in heel Amerika, volgens Lelan Melvin van NASA.

Vakken zoals wiskunde zijn in Amerika sterk onderbezet door vrouwen. Door het partnerschap zijn al enkele universiteiten op de kar gesprongen, maar ook middelbare scholen stappen mee in het project. Werken met de stichting van Blige is volgens NASA een unieke mogelijkheid om de ondervertegenwoordiging van de vrouwen aan te pakken.

Bron: space.com

Gerelateerde berichten

Lees ook: Prototype maanlander crasht bij test
Lees ook: Kwaliteitsonderzoek naar Ariane-5 houdt superraket aan de grond
Lees ook: Falcon-1 lancering mislukt
Lees ook: Eerste Indiase Maansonde met succes gelanceerd
Lees ook: Tweede Belgische satelliet succesvol gelanceerd
Lees ook: Aziatische maanrace

Bekijk alle berichten uit deze categorie.