Nieuws

Hoe zou het zijn met Cassini

Geplaatst op 11-02-2006 om 14u46 door Bert Carrein - 1263 keer gelezen
Nieuws

Cassini, de Europees-Amerikaanse planeetverkenner die sinds 10 juni 2004 baantjes draait om de planeet Saturnus, is nog steeds in uitstekende gezondheid en werkt naar behoren. Zijn huidige positie kan je vinden op de speciale 'present position' website.

Regelmatig worden software-updates vanop aarde doorgestraald naar het toestel. Cassini is momenteel bezig aan zijn 21ste baantje om Saturnus, en bevond zich op 5 februari jongstleden op 4,1 miljoen kilometer van de geringde planeet. Dat is de verste afstand tussen Cassini en Saturnus sinds november 2004.

Op 27 februari zal de sonde voor de elfde keer langs Titan, Saturnus' grootste maan razen. Daarvoor werd een kleine baancorrectie uitgevoerd, en werden de motoren ontstoken gedurende 203 seconden. Daarnaast werden de afgelopen week ook de manen Pan, Atlas, Helena, Janus, Calypso, Epimetheus, Pallene, Polydeuces, Methone, Pandora en Prometeus geobserveerd. De observaties waren gericht op het verbeteren van onze kennis over hun baan rond Saturnus.

Bron: http://www.urania.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Nieuws van Cassini
Lees ook: Saturnusmissie Cassini met 7 jaar verlengd
Lees ook: Saturnusmissie Cassini met twee jaar verlengd
Lees ook: De Aarde gezien door Cassini vanaf Saturnus
Lees ook: Net onder het vlak van Saturnus' ringen
Lees ook: Cassini gaat gewoon door...

Bekijk alle berichten uit deze categorie.