Nieuws

Britten geven geheime UFO-documenten vrij

Geplaatst op 14-05-2008 om 16u41 door Bert Carrein - 4144 keer gelezen
Nieuws

Luchtverkeersleiders in Engeland konden hun ogen niet geloven toen een ongeïdentificeerd vliegend object (UFO) landde op een niet nader genoemd vliegveld in het oosten van Engeland. Even snel als het geland was, vloog het weer weg. Omdat ze vreesden dat niemand hen zou geloven en hun job zouden verliezen, vroegen ze of hun namen uit het officiële rapport konden worden weggelaten. Hun relaas werd neergeschreven op 19 april 1984. Hun 'ontmoeting' is slechts een van de vele honderden UFO-documenten die Groot-Brittannië vandaag vrijgeeft.

De luchtverkeersleiders, met meer dan acht jaar ervaring, vertelden hoe ze een klein vliegtuigje aan de grond hielpen toen ze werden afgeleid door een fel verlicht object dat zonder toelating op een andere landingsbaan de landing inzette. Volgens het rapport landde het object met grote snelheid en steeg het meteen weer op, aan een nog grotere snelheid en zo goed als verticaal.

David Clarke, een UFO-expert die de documenten van de National Archives door en door kent, vertelt dat dit rapport één van de meest geloofwaardige is omdat het door luchtverkeersleiders werd waargenomen. "Ze stonden allemaal aan de grond genageld. Het is een van de weinige UFO-verhalen waarvoor nog geen logische verklaring is gevonden.

De documenten die nu worden vrijgegeven dateren allen uit de jaren '70 en '80. De National Archives geven ze vrij vanwege de vele 'vrijheid van informatie'-aanvragen rond UFO-berichten. De meeste namen in de documenten zijn echter onherkenbaar gemaakt en alle documenten zijn grondig gescreend om zeker te zijn dat er geen informatie wordt vrijgegeven die de nationale veiligheid in gevaar kan brengen.

De meeste berichten komen echter van gewone mensen die iets vreemd in de lucht hadden gezien. Voor hun verhalen is er meestal een logische, wetenschappelijk verklaring. Meestal gaat het om vliegtuiglichten, heldere sterren en planeten, satellieten of meteoren.

Sommige verhalen waren wel heel gemakkelijk te verklaren. Zo is er een verhaal van een aantal mensen die om half tien 's avonds in beschonken toestand een café verlieten. Bij het buiten gaan zagen ze een vreemd vliegend voorwerp met rode en groene lichten. Op de vraag van de politie in welke richting het vloog, antwoordden ze heel serieus: "Gatwick Airport'."

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Kepler zoekt naar leefbare werelden bij exomanen
Lees ook: "Binnen 20 jaar zullen we aliens vinden"
Lees ook: Aarde niet optimaal voor het ontstaan van leven
Lees ook: Stofschijf rond ster vertoont organische moleculen
Lees ook: Mitchel: "Buitenaards leven wordt geheim gehouden"
Lees ook: "Ook rekening houden met kunstmatig buitenaards leven"

Bekijk alle berichten uit deze categorie.