Nieuws

31 mei vertrekt Discovery naar ISS

Geplaatst op 20-05-2008 om 16u50 door Bert Carrein - 964 keer gelezen
Nieuws

De NASA heeft het licht op groen gezet voor de lancering van het ruimteveer Discovery naar het Internationaal Ruimtestation ISS op 31 mei, meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau.

De Discovery vertrekt van op de basis Cape Canaveral in Florida op 31 mei om 23.02 uur Belgische tijd voor een veertiendaagse vlucht. De shuttle heeft met de tweede sectie van het Japanse ruimtelabo Kibo de zwaarste nuttige lading ooit voor het ISS bij. Er zijn drie ruimtewandelingen voorzien om de labomodule vast te hechten aan de eerder geïnstalleerde eerste sectie, die in essentie een drukmodule voor goederen is. Tevens dient de robotarm van de Kibo te worden geïnstalleerd.

De shuttle staat ook in voor een beperkte bemanningsruil, want Garret Reisman keert met de shuttle terug na een verblijf van drie maanden in de spacemeccano. Zijn opvolger is Greg Chamitoff. De andere bemanningsleden van de ruimtependel zijn gezagvoerder Mark Kelly, piloot Hen Ham, en de vluchtspecialisten Karen Nyberg, Ron Garan, Mike Fossum, en uit Japan Akihiko Hoshide.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: STS-116 is go for launch
Lees ook: Atlantis maakt zich klaar voor de landing
Lees ook: Spaceshuttle bereidt terugkeer voor
Lees ook: Lancering Atlantis uitgesteld
Lees ook: Discovery los van ISS
Lees ook: Atlantis geland na opknapbeurt Hubble

Bekijk alle berichten uit deze categorie.