Nieuws

Astronauten ronden tweede ruimtewandeling af

Geplaatst op 06-06-2008 om 10u49 door Bert Carrein - 921 keer gelezen
Nieuws

Twee astronauten van het Amerikaanse ruimteveer Discovery hebben gisteren een tweede, succesvolle, ruimtewandeling gemaakt, zo was rechtstreeks op NASA TV te zien.

Mike Fossum en Ron Garan begonnen om 17.04 uur Belgische tijd aan het uitje. Zij finaliseerden de dinsdag gedane installatie op het Internationaal Ruimtestation ISS van de Japanse labmodule Kibo.

Tevens maakten ze voorbereidingen voor de verhuis morgen van een Japanse logistieke module en voor de vervanging van een stikstoftank op het ISS. Bovendien haalden ze een kapotte tv-camera weg en inspecteerden zij een reuzenscharnier voor zonnepanelen aan bakboordzijde van het complex.

De 111de ruimtewandeling in het kader van de assemblage en het onderhoud van het ISS heeft officieel 7 uur 11 minuten geduurd. Zondag komt er nog een derde van deze missie.

In de nacht van woensdag op donderdag hebben de tien opvarenden van de Discovery en het ISS de Kibo officieel in gebruik genomen. Na jolijtig "spelen" in micrograviteit in de grote, toen nog vrijwel lege, cylinder, veranderde de activiteit snel in het verhuizen van uitrusting.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Mensenrechtenverdrag weldra in de ruimte
Lees ook: Discovery komt aan bij ISS
Lees ook: ISS kampt met computervirus
Lees ook: Baan ISS succesvol verhoogd
Lees ook: Europese cargo krijgt groen licht voor koppeling
Lees ook: Eerste ruimtewandeling Discovery begonnen

Bekijk alle berichten uit deze categorie.