Nieuws

NASA wil shuttles in de vitrine zetten

Geplaatst op 18-12-2008 om 09u16 door Bert Carrein - 1412 keer gelezen
Nieuws

De NASA heeft een oproep gedaan tot musea, onderwijs- en andere instellingen uit de brede sector om ideeën aan te leveren voor het exposeren van de spaceshuttle die binnen twee jaar op stal gaat, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau bekendgemaakt.

In de nasleep van het dodelijke ongeval met het ruimteveer Columbia op 1 februari 2003 beslisten de VS de drie overblijvende shuttles in 2010 definitief in de hangar te laten. De NASA wil nu twee daarvan tentoon laten stellen door musea, onderwijsinstellingen of andere instellingen die daarvoor in aanmerking willen komen. Het initiatief geldt ook voor minimaal zes niet geassembleerde hoofdmotoren van het ruimteveer.

De NASA wil ideeën en voorstellen onderzoeken, in het bijzonder ook of de gegadigden in staat te zijn alle kosten te dragen voor het voorbereiden van de "hardware" voor het in de vitrine zetten en voor het transport. url=http://www.nasa.gov/mission_pages/transition/home/index.html]Wie zich kandidaat wil stellen doet dit voor 1 maart.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Vanavond lancering Discovery live
Lees ook: Problemen met landingsgestel Discovery
Lees ook: NASA stuurt Atlantis dag eerder naar Hubble
Lees ook: Discovery afgekoppeld van ISS
Lees ook: Columbus achterna...
Lees ook: Laatste shuttlevlucht op 31 mei 2010

Bekijk alle berichten uit deze categorie.