Nieuws

Eerste Chinese maansonde zal te pletter storten

Geplaatst op 14-01-2009 om 13u29 door Bert Carrein - 1932 keer gelezen
Nieuws

De eerste Chinese Maansonde zal op een welbepaald tijdstip te pletter storten op de Wachter van de Aarde, zo heeft het officiële Chinese persbureau Xinhua donderdag (Belgische tijd) gemeld. Wanneer die crash zal plaatsvinden, is er niet aan toegevoegd.

Op 24 oktober stuurde Peking zijn eerste sonde naar de Maan, in het kader van een driefasige verkenning van het hemellichaam. De robot stuurde in november de eerste volledige kaart van het Maanoppervlak door. In december daalde de baan van de Chang'e-1 van 200 naar 100 km hoogte.

Die baan zal nog dalen om wetenschappers informatie te geven voor een geplande crash, aldus Xinhua op gezag van een niet nader genoemde functionaris.

Voorts meldde Nieuw China dat de Chang'e-2 in 2010 of 2011 zal vertrekken. Voor 2012 is een Maanlanding en de lancering van een Maanjeep gepland. In 2017 moet een nieuwe jeep neerstrijken op de natuurlijke satelliet van de Aarde. Een terugkeermodule moet stenen en andere stalen van de Maanbodem naar onze planeet brengen.

Bron: http://www.hln.be

Gerelateerde berichten

Lees ook: Wat is de kleur van de Maan?
Lees ook: NASA lanceert op 17 juni twee maansondes tegelijk
Lees ook: NASA vindt nu ook water op de Maan
Lees ook: Wedloop naar de Maan
Lees ook: Genoeg water op de Maan voor toekomstige basis
Lees ook: Raketinslag op de Maan geslaagd

Bekijk alle berichten uit deze categorie.