Nieuws

Desterren.net mag vijf kaarsjes uitblazen

Geplaatst op 15-10-2009 om 08u21 door Bert Carrein - 4934 keer gelezen
Nieuws

Exact 5 jaar geleden kwam deze website voor het eerst online. Toen heette deze nog niet 'desterren.net' maar was er eigenlijk nog geen naam. De website bestond uit een paar pagina's met wat informatie over de planeten en het heelal. De volledige site werd toen nog gehost op de gratis server van skynet; met vele beperkingen dus.

 Wat later (nog altijd op skynet) werd de naam gewijzigd naar '[DeSterren]' en onderging de site een volledige verandering qua looks. Nog altijd even amateuristisch als de eerste versie... Er kwamen nog heel wat 'ontwerpen' in een zeer korte periode maar dit duurde steeds langer en langer.In 2006 werd overschakeld op een gratis lycos server, de site heette nog altijd [DeSterren] maar was nu dynamisch zodat er nu en dan ook wat nieuws gepost werd. Uiteindelijk was deze al aardig uitgegroeid en waren er al een aanzienlijk aantal pagina's. Wat jammer was aan lycos was natuurlijk het ellenlange adres en de vele reclame. Hierdoor werd er uiteindelijk overgeschakeld naar www.desterren.be en de naam van de site werd gemakshalve 'desterren.be'. De site groeide en groeide en eind 2006 - begin 2007 kreeg de site al een 250-tal bezoekers daags. Toen bestond de site uit een kleine 1000-tal pagina's.

Op 16 september 2007 moest de site door onvoorziene omstandigheden 'verhuizen' naar wwwdesterren.net waardoor de naam veranderde naar 'desterren.net'. Helaas bracht dit ook een enorme terugval van het aantal bezoekers teweeg. Lees ook het nieuwsbericht over de 'verhuizing'.

Toch begon de site weer gestaag te groeien en inmiddels heeft de site na 2 jaar terug een grote 200-tal bezoekers per dag. Nu zijn er ruim 2000 pagina's online terug te vinden, waarvan de meeste nieuwsberichten.

Met deze vijfde verjaardag van desterren.net willen we de site opnieuw een boost geven door deze te vernieuwen en de functionaliteit te verhogen. Ook wil ik enkelen bedanken voor het meewerken aan de site, rechtstreeks of onrechtstreeks:

• Patrick Jaecques van Astro Event Group, voor het bezorgen van de vele nieuwsberichten;
• Stefan De Decker, voor het nu en dan plaatsen van interessante nieuwsberichten;
• En natuurlijk de bezoekers ook, want zonder jullie zou dit natuurlijk nooit gelukt zijn!

Bron: http://www.desterren.net

Gerelateerde berichten

Lees ook: Vanaf nu YouTube filmpjes op desterren.net
Lees ook: Overbelasting van desterren.net
Lees ook: Nieuw design voor vijfde verjaardag desterren.net online!
Lees ook: Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Lees ook: desterren.net wegens hack gebannen uit Google (Update)
Lees ook: Desterren.net drie jaar oud

Bekijk alle berichten uit deze categorie.